Liga za levno. Na titul by mohlo stačit méně než 80 bodů

Barcelona i Real Madrid ztrácejí nezvykle hodně bodů... (© marca.es)

Doba, kdy Barcelona či Real Madrid atakovaly nebo dokonce dosahovaly hranice 100 bodů, se zdá být minulostí. Současná La Liga je mnohem vyrovnanější.

Ztráta za ztrátou. Tak by se dal shrnout letošní ročník, ve kterém favoriti klopýtají nezvykle často. Výsledkem je, že první a třináctý celek tabulky dělí rozdíl pouhých pěti bodů.

Rovněž to znamená, že na titul by mohlo v porovnání s předchozími roky stačit poměrně málo bodů. Po dvanácti odehraných kolech k němu má nejblíže dvojice Barcelona a Real Madrid. Pokud by platilo nastolené tempo i nadále, v závislosti na výsledku El Clásica by pohár přihrálo 79 bodů (pokud slavný zápas skončí výhrou Barcelony, nebo Realu Madrid), případně dokonce jen 73 bodů (pokud El Clásico skončí remízou).

To jsou nejnižší čísla od sezóny 2006/2007, kdy triumfoval Real Madrid se 76 body. V dalších 12 sezónách oscilovalo bodové konto šampiona mezi 85 a 100 body. Zároveň se tím otevírá šance pro možné překvapení. Real Sociedad, Atlético nebo Sevilla udržují s favorizovaným duem bezprostřední kontakt. Právě Atlético obsadilo v předešlých dvou sezónách stříbrný stupínek, a to se 76 a 79 body...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace