Ligová sezóna je v polovině. S nízkým počtem branek, jedinečným Aspasem a Atléticem na cestě k titulu

Radost hráčů Atlética (© marca.es)

Letošní ročník La Ligy dospěl do poloviny. Kdo je vítězem a kdo poraženým po úvodních 19 kolech?

Jízda Atlética za titulem v čele s Luisem Suárezem, Barcelona a Real Madrid nestíhají

Barcelona v létě uvolnila útočníka Luise Suáreze jako nepotřebného do Atlética Madrid, v jehož dresu El Pistolero září. S kamarádem a bývalým spoluhráčem Lionelem Messim se přetahuje o Trofeo Pichichi pro nejlepšího střelce, s Atléticem ukazuje Barceloně i konkurenčnímu Realu Madrid záda.

Atlético má pohodlný náskok 7 bodů na Real Madrid a 10 na Barcelonu, k tomu utkání k dobru. To se zdá být při současné formě velké dvojky jako nesmazatelný náskok. Půlmistr se stal konečným vítězem La Ligy v 51 procentech případů.

Los Colchoneros jako obvykle spoléhají na obranu, čisté konto udržel Simeoneho tým v 11 ze 17 duelů a pouze jednou inkasoval více než jednu branku a prohrál - v zápase s Realem Madrid. 

Bílý balet sice dobyl i Camp Nou, jenže ztrácí s papírově slabšími. Zinédine Zidane zřejmě dokončí sezónu, čím dál pravděpodobnější se ale jeví jeho následný odchod.

Barcelona pod novým koučem Koemanem nezačala špatně, jenže spokojenost měla jepičí život. A přestože v posledních týdnech vykazuje zlepšení, k ideálu má stále daleko. Ani Lionel Messi zdaleka nevyčnívá tak, jak je u něj standardem.

Souboj Emeryho a Lopeteguiho a nevyrovnaná Erreala

O poslední vstupenku do Ligy mistrů svádí tuhou bitvu Villarreal a Sevilla. Právě Lopeteguiho Sevilla utnula v posledním mači roku 2020 dvanáctizápasovou šňůru Emeryho Žluté ponorky bez porážky.

Nejvíce jsou vidět ofenzivní esa - Gerard Moreno je těsně za Messim a Suárezem (oba 11 branek) s deseti zásahy, En-Nesyri rozvlnil síť 9krát.

Šestý post drží Real Sociedad, jenž se v úvodu ročníku pohyboval i na čele tabulky, jenže pak přišla krize. 

Čtyři změny na lavičce

Zatím čtyřikrát se měnil trenér. Gaizku Garitana vystřídal na lavičce Athleticu Marcelino García Toral.

Machín neuspěl v Alavésu a nahradil jej Abelardo, Huesca se rozhodla pro odvolání Míchela a angažování Pachety.

Výrazné zlepšení zaznamenala Celta Vigo, Óscar García ji opustil na 17. místě tabulky se skóre 6:15, od nástupu Coudeta se Celestes pyšní pozitivním gólovým poměrem 17:15 a jedenáctou pozicí.

Jedinečný Aspas

Každý rok je veleben, že táhne na svých bedrech celý tým, v tom dalších to dokáže znovu.

Iago Aspas je možná nejrozdílovějším hráčem La Ligy. Vstřelením gólu či asistencí se podílel na 15 brankách z 23, při jeho zranění prohrála Celta všechna tři utkání 2-5 s třetiligovou Ibizou, 0-4 s Villarrealem a 1-2 s Betisem.

Cádiz katem gigantů

Zatímco Elche a Huesca jako nováčci paběrkují v sestupovém pásmu, třetí novic Cádiz je blíže pohárům než sestupu a kosí giganty. Dobyl San Mamés, stadion Realu Madrid a doma si poradil i s Barcelonou.

Chybí góly

Už neplatí, že La Liga je výstavní skříní ofenzivní a pohledné hry. Španělská soutěž čím dál více zaostává za konkurečními ligami a může jim jen tiše závidět, kolik koření fotbalisté do víkendových pokrmů přidávají.

Primera División totiž nabízí jen 2,44 vstřelených branek na utkání a potvrzuje trend posledních let, že v ní branek ubývá.

Neprohrát je upřednostňovaná taktika, která převyšuje touhu vyhrát.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace