Lionel Messi se počtvrté v řadě stal vítězem Zlatého míče

Lionel Messi (© as.com)

Vše zůstává při starém. Lionel Messi udělal tečku za individuálně nejpovedenějším fotbalovým rokem v kariéře, když počtvrté v řadě triumfoval v prestižním ocenění Zlatý míč.

A jak už u Argentince bývá pravidlem, jde o historický zápis, neboť čtyři trofeje pro nejlepšího hráče světa dosud nikdo nezískal. Johan Cruyff, Marco van Basten a Michel Platini dosáhli na tři Zlaté míče, jediný Platini se Messimu vyrovnal alespoň v tom, že je získal za sebou.

Pětadvacetiletý útočník Barcelony sice dosáhl v roce 2012 na jedinou týmovou trofej, když s katalánským klubem vyhrál Královský pohár, v individuální rovině však překonal 40 let starý rekord Gerda Müllera v počtu gólů za kalendářní rok. Němec se radoval 85krát, zatímco Messiho zápis se zastavil na čísle 91.

O vítězi Zlatého míče, trofeji, kterou společně udělují FIFA a France Football, rozhodují novináři a trenéři s kapitány národních týmů.

"Je neuvěřitelné, že zde stojím už počtvrté v řadě. Musím poděkovat Andrési Iniestovi, bez kterého by se mi to nepodařilo. Individuální úspěchy jsou sice hezké, ale důležitější jsou ty týmové. Doufám, že tento rok bude pro Barcelonu úspěšnější než ten loňský," prohlásil vítěz, který získal 41,60 procent hlasů. Druhý skončil Cristiano Ronaldo, jenž byl jedničkou pro 23,68 procent hlasujících, pomyslný bronz připadl Iniestovi s 10,91 procenty.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace