Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo. Souboj, který nekončí

Cristiano Ronaldo, nebo Lionel Messi? (© marca.es)

Úvod letošní sezóny ukázal, že souboj Lionela Messiho a Cristiana Ronalda nekončí a bude tahákem pro fanoušky a média i v soutěžním ročníku 2017/2018.

Je to jako otázka, jestli se mužům líbí více blondýnky, nebo brunetky. Každý má svůj názor a je pevně přesvědčen, že je to ten jediný správný. Stejné je to v případě Messiho a Cristiana Ronalda. Ačkoliv obě hvězdy se navzájem respektují a chovají se k sobě přátelsky, mezi jejich příznivci to nesmiřitelně vře.

Jisté je, že oba vstoupili do sezóny skvěle. Portugalec pomohl Realu Madrid gólem k zisku Supercopy, Lionel Messi táhne Barcelonu v lize, kde je nejlepším střelcem. Když dalo barcelonské číslo deset v prvním zápase základní skupiny Ligy mistrů proti Juventusu dva góly, CR7 odpověděl o den později stejným výkonem proti APOELu.

V milionářské soutěži má na kontě více branek opora Realu Madrid, a to 107 oproti Messiho 96. Jenže Argentinec odehrál v Lize mistrů méně zápasů a na gól v ní mu stačí 100 odehraných minut, Ronaldo jich potřebuje 114.

V La Lize je situace opačná. Messi v ní nastoupil k 385 střetnutím s bilancí 354 přesných zásahů, Cristiano má na kontě 285 gólů ve 265 utkáních. V asistencích se opět misky vah klaní na stranu Lea v jasném poměru 160 ku 90.

Pokud jde o národní týmy, Cristiano Ronaldo reprezentoval svou zemi ve 145 případech (78 gólů), Messi Argentinu 118krát (58 gólů).

Tak tedy - Lionel Messi, nebo Cristiano Ronaldo? A lze na takovou otázku vůbec najít objektivní odpověď? Není lepší ji ani nehledat a užívat si další rok souboje dvou výjimečných fotbalistů?

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace