Liverpool-Real Madrid: jak vypadala předchozí vzájemná finále?

V sobotu večer se v Paříži ve finále Ligy mistrů Liverpool a Real Madrid utkají po třetí v historii. V předchozích vzájemných soubojích si každý z finalistů připsal jedno vítězství. Reds vyhráli v roce 1981, Real Madrid se pomstil v roce 2018.

Dnes je to na den přesně jednačtyřicet let od chvíle, kdy fotbalisté Liverpoolu porazili Madrid a shodou okolností se tak stalo v Paříži. Liverpool byl držitelem ligového titulu z let 1977 a 1978 a proti Bílému baletu, který byl v těch letech označován za Madrid Garciů, protože v jeho týmu naskakovali García Ramon, García Hernández a García Navajes, byl velkým favoritem.

Zápas, který se odehrál v Parku princů před 48360 diváky, byl velmi nudný a nezáživný. Napětí a nervozita ve finále s velmi konzervativním přístupem madridského trenéra ke hře měli za následek, že v zápase nebyly k vidění téměř žádné šance. Deset minut před koncem utkání se v ojedinělé šanci ocitl levý obránce Liverpoolu, Alan Kennedy, a vstřelil rozhodující gól finále.

Prohrané finále z roku 1981 je posledním velkým finále na evropské scéně, ze kterého Real Madrid odešel poražen. O 37 let později se oba týmy utkaly znovu, tentokrát v Kyjevě. A Real svého soupeře přehrál jednoznačně 3:1. Finále bylo poznamenáno neuvěřitelnými minelami brankáře Lories Kariuse. Po jedné z nich otevřel skóre Benzema a i přes rychlé vyrovnání Maného přidal dvě pojistky Gareth Bale.

Kromě dvou finálových utkání se oba soupeři utkali v dalších pěti případech, vždy v rámci Ligy mistrů, a vítězství si opět spravedlivě dělili. Dvakrát zvítězil Liverpool, třikrát Real Madrid. Ani v nadcházejícím finále není favorita a očekává se vyrovnané utkání.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace