Los LM a EL: Real se utká s PSG, Barcelona s Neapolí, těžké soupeře mají i ostatní

Osmifinálovým šlágrem bude bitva Realu Madrid s Paris Saint-Germain

Osmifinálových los LM přinesl nečekanou bizarní situaci. Během úvodního losování totiž došlo k určitým nesrovnalostem a proto UEFA rozhodla, že se bude losovat znovu. Rozlosování bylo pro španělské týmy poměrně kruté. Vyjma Sevilly mají další zástupci velmi obtížné soupeře. Jak to tedy dopadlo?

Původní vylosované dvojice vyzněly pro Real a spol. o něco lépe. "Bílý balet" se měl utkat s portugalskou Benfikou, Atlético s Bayernem Mnichov a Villareal s Manchesterem City. Došlo však k několika nesrovnalostem (týmy ze skupiny ve stejném koši). Na základě tohoto pochybení se kluby dohodly s vedením UEFY na opětovném losování. 

Real vyzve PSG, Atlético se utká s Manchesterem United

Skutečným osmifinálovém tahákem bude souboj Realu Madrid a Paris Saint-Germain. Velký šlágr dvou fotbalových gigantů. Oba celky jsou velcí kandidáti na vítězství, jeden z nich však už skončí v osmifinále. Ancelotti proti Pochettinovi. Benzema, Vinícius, Kroos versus Mbappé, Messi a Neymar. Máme se na co těšit.

Atraktivního soupeře bude mít i Atlético Madrid. Los mu přisoudil Manchester United. Šance jsou otevřené, ani jeden tým není v ideálním rozpoložení. Faktor Ronaldo zde může zahrát významnou roli. Z této dvojice může postoupit opravdu kdokoliv.

Los nebyl příliš přívětivý ani k Villarrealu. Španělský celek se utká s Juventusem. Není ale bez šance. Italský hegemon se v posledních letech trápí, už není tak silný, jako tomu bylo v minulosti. Toho může Villarreal využít. "Žlutá ponorka" nemá co ztratit, může jen překvapit. 

Barcelona se utká s Neapolí, Sevilla s Dinamem Záhřeb

Vyřazovací fáze Evropské ligy se po dlouhé době zúčastní také Barcelona(poslední účast v sezóně 2003/2004). Katalánský celek nedokázal uspět v Lize mistrů, o úspěch se tak může pokusit v této pohárové soutěži. Bude patřit mezi největší favority na vítězství, již v osmifinále ji však čeká nebezpečná Neapol. Asi nejtěžší soupeř, jakého mohla Barcelona dostat. Neapol zažívá vydařenou sezónu, klidně může překvapit. Xaviho a spol. nečeká nic snadného. Naopak velmi hratelného soupeře obdržela Sevilla, jejím soupeřem bude Dinamo Záhřeb. Španělský tým bude jasným favoritem, postup do čtvrtfinále bude povinností.    

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace