Luis Enrique a Tata Martino hlavními kandidáty na trenéra Barcelony

Luis Enrique (© marca.es)

Barcelona by měla v průběhu příštího týdne oznámit jméno trenéra, který nahradí Tita Vilanovu, jenž musel odstoupit kvůli zdravotním problémům.

A španělská média se shodují, že hlavními kandidáty na uvolněný post jsou Luis Enrique ze Celty Vigo a Tata Martino, momentálně bez angažmá.

Luis Enrique prostředí v Barceloně dobře zná. Kromě toho, že jako hráč dlouhé roky oblékal dres katalánského klubu, mezi léty 2008 a 2011 vedl také jeho rezervní tým jako trenér. A to velmi úspěšně, neboť s ním dokázal postoupit do Segunda División.

Třiačtyřicetiletý kouč je ale smluvně vázán v Celtě Vigo. Aby byl volný, musela by Barcelona podle médií zaplatit 3 miliony eur, což je výše výkupní klauzule.

Druhou volbou je o sedm let starší Tata Martino. Bývalý lodivod Paraguaye či argentinského klubu Newell´s je momentálně bez angažmá. Podle zdrojů jemu blízkých by se měl se zástupci Barcelony setkat zítra.

Tata Martino má trenérské zkušenosti jen z Jižní Ameriky, jako hráč ve Španělsku krátce působil v Tenerife.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace