Luis Enrique po sezóně změní klub. Zamíří do Getafe?

Luis Enrique (© as.com)

Luis Enrique nebude pokračovat ve funkci trenéra Barcelony B, po skončení sezóny změní klub. Zájem o služby mladého kouče má Getafe.

Luis Enrique má platnou smlouvu do léta 2012, díky klauzuli ji ale mohl ukončit o rok dříve. Jedinou podmínkou bylo, aby to vedení Barcelony oznámil nejpozději 31. května. To bylo splněno včera, kdy Katalánci dohodu o předčasném rozvázání spolupráce oficiálně potvrdili.

Čtyřicetiletý trenér se rezervy Culés ujal v roce 2008 a dokázal s ní postoupit do Segundy, kde v letošní sezóně patří mezi největší překvapení. Tým pod jeho vedením hraje atraktivní fotbal s velkým množstvím gólů. Nyní ale pro Luise Enriqueho nastal čas na změnu.

"Budu s klubem spojený i nadále, i když jenom prostřednictvím srdce. Zde jsem zažil mé nejlepší chvíle jako hráč a jediné jako trenér. Po třech sezónách u rezervního týmu však cítím, že tahle etapa je u konce. Jsme limitováni nemožností postoupit do play-off, ale chceme sezónu zakončit na historicky nejlepším umístění. O mé budoucnosti zatím nepřemýšlím, na to bude čas," uvedl Luis Enrique.

Bez práce zřejmě nezůstane dlouho, spekuluje se o zájmu řady klubů. Nejvíce je jméno Luise Enriqueho spojováno s Getafe, jehož prezident Ángel Torres není spokojen s výkony mužstva pod vedením Míchela a naopak patří mezi obdivovatele herního stylu, který svým mužstvům vštěpuje rodák z Gijónu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace