Luís Fabiano opouští Sevillu

Luís Fabiano v dresu nového zaměstnavatele (© marca.es)

Luís Fabiano už nepatří Seville, brazilský reprezentant se vrací do své rodné země.

Třicetiletého fotbalistu získalo São Paulo za částku 7,6 milionu eur. Nový zaměstnavatel zároveň převezme celý hráčův plat za letošní sezóny, což pro Andalusany znamená ušetření dalších více než 5 milionů eur. Oba kluby potvrdily dohodu na svých webových stránkách.

Luís Fabiano prodloužil během loňského léta smlouvu v Seville do roku 2013, v posledních měsících však stále častěji vyslovoval přání vrátit se do Brazílie. O Fabuloso přišel na Pizjuána v roce 2005, kdy Sevilla zaplatila Portu za 35 procent hráčových práv 3 miliony eur. Zbylých 65 procent, které vlastnila společnost Grupo RIO, získali Andalusané výměnou za 7 milionů eur před několika dny.

Brazilský útočník získal se Sevillou šest titulů včetně dvou triumfů v Poháru UEFA a stal se historicky pátým nejlepším střelcem týmu se 106 góly.

"Odchází velký hráč, který si navždy zajistil místo mezi nejlepšími fotbalisty Sevilly. Přejemu mu v nové etapě v São Paulu, kde získal přezdívku O Fabuloso, která ho bude navždy provázet, pouze to nejlepší," stojí v prohlášení Sevilly.

Spokojený je i samotný Luís Fabiano: "Peníze nejsou v životě všechno. Nemohou vyjádřit, jak jsem teď šťastný. Vracím se do klubu mého srdce. Odvezdám mu naprosto vše a těším se na nastřílené góly. Nemohu se dočkat chvíle, kdy vyběhnu na trávník stadionu Morumbi." 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace