Luis García chce odejít

Luis García Plaza (©as.com)

Levante mělo pěknou hračku a teď mu ji chtějí sebrat. Včera ráno trenér Luis García telefonicky žádal vedení klubu, jestli by se s ním nemohlo sejít, neboť obdržel nabídku z Getafe. Setkání se nakonec uskutečnilo v noci a trvalo více než dvě hodiny. Během této doby klub držel svoji neoblomnou pozici, kdy v žádném případě nebyl ochoten vyjednávat. Zároveň však kouči nechal otevřená zadní vrátka pro případ, že by si celou věc rozmyslel.

Po schůzce měl Catalán naprosto jasno: "Vše je při starém. Musí zaplatit výstupní klauzuli". Klub, který chce v příští sezóně využívat služby trenéra Luise Garcíi musí v pokladně klubu složit částku ve výši jednoho milionu eur, která je zanesena ve smlouvě. Ángel Torres, prezident Getafe, tak nechal veškerou špinavou práci na úspěšném trenérovi. Ujišťuje, že on neangažuje trenéry po zaplacení výkupní klauzule, že se chce vyhnout jakýmkoliv sporům, neboť to není jeho styl. Ovšem dal se do kontaktu s Luisem Garcíou aby on dal celou věc do pohybu. A jestliže tak neučinil dřív pak jen proto, že Luis měl předběžnou dohodu s Valencií, která po prodloužení smlouvy s Unai Emerym padla.

Prezident Quico Catalán vyjádřil přání osobně si promluvit s Luisem Garcíou, jenž byl včera vybrán podle UEFA nejlepším trenérem ligy. "Může udělat krok zpět, když bude chtít, protože tohle je jeho nejlepší místo". Teď už se jen bude čekat, jestli Getafe položí na stůl kýžený milión.

Ánglel Torres se rád pohybuje na hraně. "Není to jisté. O ničem nevím. Luise neznám. Nemám k tomu co říci. Do příštího týdne nebude nic", opakoval včera ráno. Mezitím je mobilní telefon  sekretáře Manola Salvadora už pořádně zahřátý, neboť hledá nástupce za Luise. Seznam kandidátů je poměrně široký, hlavní snahou ale bude především najít odborníka, jenž by navázal na práci, kterou tu Luis García odvedl, se stejnou filozofií. Jsou dvě skupiny do kterých se dají kandidáti rozdělit. Za prvé trenéři bez zkušeností v Primera División, kteří by rádi poskočili na vyšší trenérskou štaci a za druhé veteráni, kteří budou v létě volní. U druhé skupiny je samozřejmě velkou překážkou jejich plat.

Ve vzduchu již kolují například jména Martína Lasarteho, jehož před pár dny propustil Real Sociedad, nebo Manola Jiméneze, kterému sice ještě zbýva v AEK Atény roční smnlouva, ale zřejmě by neměl velký problém se z tohoto závazku vymotat. Dnes spolu obě dvě strany budou dokonce rokovat a snažit se najít společnou řeč. Víctor Fernández by se rověž rád vrátil do trenérského kolotoče a dá se předpokládat, že by ani nebyl nijak přehnaně náročný v otázkách financí.

Miroslav Djukič patří do skupiny trenérů, kteří toho zatím nemají moc za sebou ovšem předpovídá se jim velká budoucnost. Stejně tak jako Juanu Ignaciovi Martínezovi. Tento 46 letý kouč vzbudil zájem hned u několika klubů. Ve druholigové Cartageně, která dala pro příští sezónu přednost Paco Lópezovi, pokračovat nebude. Dva ročníky, které v tomto klubu strávil ale byly brilantní. Především ten loňský, kdy jako nováček bojoval až do posledního dechu o postup do nejvyšší soutěž. V tom letošním byla jeho výborná práce trošku poskvrněna v posledních kolech výkonnostním poklesem, díky nimž muselo mužstvo na případné play-off o postup do Primera División zapomenout. Zdroje blízké tomuto klubu navíc ujišťují, že včera byl Juan Ignacio Martínez ve Valencii na jednání s vedením Levante. Rodák z Alicante se vyznačuje předvším moderními metodami tréninku a motivačními schopnostmi.

Bratranec Juana Ignacia je Pepe Bordalás, trenér Elche. Ten je zřejmě blízko prodloužení smlouvy s tímto klubem, i tak ale jeho jméno ve spojitosti s lavičkou Levante rovněž zaznělo. To samé jako v případě vůdce střídačky Raya Vallecana José Ramóna Sandovala. Vyloučit nelze ani možný příchod trenéra Alcorcónu Juana Antonia Anquely, kterého v Levante dobře znají.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace