Luis Suárez přestoupil do Atlética, Semedo do Wolves

Luis Suárez (© marca.es)

Kádr Barcelony je o dvě jména chudší, potvrzeny byly odchody Luise Suáreze a Nélsona Semeda.

Luis Suárez se stal hvězdnou posilou Atlética Madrid, které jej získalo zdarma s tím, že do Barcelony může putovat až 6 milionů eur formou bonusů.

Třiatřicetiletý Suárez podepsal v novém působišti smlouvu na dva roky, za každý z nich si vydělá 9 milionů eur čistého. Barcelonu opouští jako jeden z nejlepších útočníků její historie, s bilancí 198 branek ve 283 utkáních pomohl mužstvu k zisku čtyř ligových titulů, čtyřem triumfům v Copě, jednomu v Lize mistrů, mistrovství světa klubů a Supercupu, dvakrát se podílel na vítězství v Supercopě.

Uruguayský El Pistolero chtěl na Camp Nou pokračovat i sedmý rok, nový trenér Katalánců Ronald Koeman ho ale označil za nepotřebného. Proto Luis Suárez svolil k odchodu.

Nový fotbalový domov našel také obránce Nélson Semedo, jehož koupili za 30 milionů eur angličtí Wolves. O dalších 10 milionů eur si může Barcelona přilepšit v bonusech. Jako náhrada by mohl z Ajaxu přijít Sergiño Dest.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace