Luka Jovič na odchodu z Realu Madrid

futaa.com Luka Jovič v dresu Realu Madrid

Čtyřiadvacetiletý Srb si prostřednictvím svého agenta hledá nové angažmá a doufá, že řady Realu Madrid opustí již v létě. Ve španělském klubu totiž nedostává téměř žádnou příležitost, navíc reálně „hrozí“, že na Santiago Bernabeu přijde další konkurence v podobě Haalanda a Mbappého.

Pouhé tři góly v dresu Realu Madrid při odehraných 49 zápasech ale jen 1490 minutách, což znamená méně než 30 minut na utkání. Tolik toho stihl za tři sezóny v Realu srbský útočník Luka Jovič. Jeho čísla jsou natolik špatná, aby se nad posilou za 60 milionů eur někdo zamyslel. Poslední kapkou by mohlo být El Clasico, ve kterém sice Ancelotti neměl k dispozici svého korunního útočníka Benzemu a ignoroval Baleho, ale zároveň zapomněl na to, že má k dispozici také srbského útočníka. A ten opět nedostal šanci. Odchod z Madridu je tedy jediným východiskem.

Srbský hráč má sice v Realu Madrid smlouvu do léta 2025 a s investicí 60 milionů eur by rád Madrid inkasoval alespoň polovinu vynaložené částky, ale zároveň by z obou stran bylo pošetilé čekat na to, že se situace zlepší. Jovič by přišel o nejlepší roky své kariéry na lavičce a Real by dál platil hráče se kterým do sestavy nepočítá. Jovičova situace se navíc může vlastně jen zhoršit. Příchod Mbappého do Realu je téměř stoprocentní a s Haalandem se počítá na více než 80%. Vedení Realu Madrid by se tedy mělo smířit s tím, že posila z Eintrachtu skončí v propadlišti dějin a mělo by hráči otevřít možnost odchodu

Reálným problémem by mohl být fakt, že o Luku Joviče neprojevily kluby zájem ani loni v létě ani letos v zimě. Lidé z okolí srbského útočníka ale informaci negují s tím, že hráč nebyl oficiálně na přestupovém trhu. Navzdory spekulacím nedošlo k žádnému kontaktu s Evertonem a Arsenalem, kteří byli v tisku spojováni s možným zájmem. V létě to bylo z části kvůli prohlášení trenéra Ancelottiho, že s hráčem do sestavy počítá. V zimě naopak srbský útočník dostal šance v rychlém sledu za sebou (Elche, Real, Inter) právě v době uzavírky přestupového období. Poslední týdny ale hráče opět vrátily do reality sezení na lavičce.

Jovičovo okolí tvrdí, že se hráč na tréninku snaží prodat své kvality, ale potřebuje pravidelně nastupovat a cítit důvěru trenéra. Největší překážkou v hledání nového angažmá bude ale vysoký hráčův plat 4,5 milionů eur za sezónu. Aby se Jovičův prodej nepřenesl negativně do pokladny Realu, musí Bílý balet inkasovat z prodeje alespoň 30 milionů eur. Na ty ale bude hledat na trhu zájemce velice těžce.

 

Další aktuální novinky o Realu Madrid a exkluzivní články najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace