Luka Modrič – deset let legendy

Luka Modrič - legenda mezi záložníky

Ocenění chorvatského reprezentačního záložníka zvláštní cenou deníku Marca je pouze třešničkou na dortu neuvěřitelné kariéry Luky Modriče. Sbrírka madridského záložníka čítá řadu kolektivních ale i individuálních ocenění, zejména pak z deseti sezón odehraných v Realu.

Zlatý míč a ocenění Fifa pro nejlepšího hráče, obě trofeje z roku 2018, jsou největšími individuálními oceněními chorvatského hráče, Luka Modrič by byl ovšem legendou i bez nich. Je to nevýznamnější sportovec své země a s pověstí vynikajícího fotbalisty ale s nálepkou, že to nejlepší má teprve pře sebou, přišel v roce 2012 do Realu Madrid.

Hvězda Dynama Záhřeb a Tottenhamu se na konci léta 2012 upsala Realu Madrid a od té doby se může Modričova kariéra počítat na „před“ a „po“. Po třiasedmdesáti utkáních v Dinamu Zábhřeb a stošedesáti v Tottenhamu stačily Modričovi pouhé čtyři měsíce na to, aby převzal otěže zálohy Realu do svých rukou.

Tři ligové tituly, jedno vítězství v poháru, čtyři mistrovství světa klubů, tři evropské superpoháry, čtyři španělské superpoháry a čtyři výhry v Lize mistrů. Výčet trofejí není konečný a za deset dní může být rozšířen o další. Modričova velikost ovšem zdaleka přesahuje samotný Real Madrid. Spolu s národním týmem se zapsal do historie, když během MS v Rusku dostal reprezetnaci až do finále. A byl to opět Luka Modrič, který jako první dokázal narušit nadvládu Ronalda a Messiho v anketě o Zlatý míč.

Modričovi je šestatřicet let, ale stále je na vrcholu své kariéry, za několik dní povede Real Madrid do dalšího finále a v klubu není nikoho, kdo by mu chtěl byť jen naznačit, že už by měl skončit. S přibývajícími léty a rozmnožující se sbírkou trofejí se rozjíždí i nevyhnutelná debata: máme před sebou nejlepšího záložníka historie fotbalu? Nikdo před ním na jeho postu neměl tak dlouhou a úspěšnou kariéru.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace