Luna, Reyes, nebo Manu?

Antonio Luna (© google.com)

Sevillské derby je na programu už zítra a jelikož se jedná o důležitý a nanejvýš prestižní duel, tréninky hostující skvadry kouče Marcelina probíhají striktně uzavřeny před veřejností. Trenér, který už je mnohými fanoušky klubu z Nervionu zpochybňován, má nad svojí hlavou jeden veliký otazník. Koho že postaví na levý kraj zálohy, který se mu jednoduše rozpadl? Perotti znovu marodí, to už je potvrzeno, absence Armenetrose a zdravotní potíže Manu del Morala celou situaci ještě víc zašmodrchaly. Marcelino tak bude čekat až do poslední chvíle, jak se svalové problémy letní posily, které si přivodil v minulém kole proti Espanyolu, budou vyvíjet. Nicméně Manu se ani včera nezúčastnil týmového tréninku a vypadá to čím dál tím méně pravděpodobnější, že by do derby naskočil.

Jestli se potvrdí nejčernější scénáře, Marcelino nebude mít moc možností na výběr. Jednou z nich je Antonio Luna. Klubový odchovanec, který si v první třetině ligové soutěže prakticky ani neťukl, začal se startem nového roku 2012 sbírat zápasové minuty. Pátého ledna v prvním zápase osmifinále na Mestalle naskočil alespoň na půlhodinku na pozici levého záložníka. O tři dny později si to zopakoval na stejném místě, ale již v základní sestavě, proti Rayu. V dalším ligovém duelu, proti Espanyolu, znovu naskočil do základu, ačkoliv tentokrát na beku zastoupil potrestaného Fernanda Navarra. Takže ve čtyřech lednových zápasech, které Sevilla odehrála, dostal Luna poměrně velký prostor na trávníku. Marcelinovi se jeho útočná hra poměrně zamlouvá a vážně přemýšlí nad tím, že by mohl nastoupit i do zápasu proti Betisu. 

Nicméně není to jediná varianta, ke které může Marcelino vzhlížet. Je tu samozřejmě nejčerstvější posila José Antonio Reyes. Jeho schopnost zahrát na jakémkoliv ofenzivním místě by neubrala útoku Sevilly na kousavosti. Samotný kouč odvětil na otázky novinářů, že Reyes na levé straně zálohy pro derby je jednou z možností. Definitivně se problém vyřeší dnes na předposledním tréninku. Zítra je totiž na programu otevřený trénink pro fanoušky, jejichž přítomnost by měla posloužit jako extra motivace, zejména pro ty borce, kteří ještě neznají atmosféru tohoto specifického duelu. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace