Madrid v Manchesteru omilostněn

Courtois inkasuje branku na Etihad Stadium

Real Madrid odcházel po závěrečném hvizdu z Etihad stadium po prohře 4-3, ale hráči se téměř mohli cítit jako vítězové. V úterním pohárovém utkání si totiž zasloužili prohrát 8-3. Ancelottiho svěřenci ztroskotali v obraně i v záloze. Nejen kolektivně, ale zejména v individuálně.

Na nepotopení španělské lodi v rozbouřeném anglickém moři měl zásadní podíl Courtois, ale to, že se koráb vrací s vlajkou hrdě vztyčenou je zásluhou především Karima Benzemy, který i včera odvrátil dvěma brankami blamáž. Francouzský útočník je odhodlaný dovést Madrid až do finále a jeho zásluhou fanoušci mohou nadále snít. V letošní sezóně si Karim Benzema nikterak nezadá s Cristianem Ronaldem v dobách jeho největší madridské slávy.

Karim Benzema je hráčem, který letošní Real drží dál při životě. Dokázal to díky svému neochvějnému vůdcovství na hřišti a vytyčeným cílům. Tři branky proti PSG, čtyři Chelsea a zatím dvě City. Jednačtyřicet branek v jednačtyřiceti utkáních letošní nezapomenutelné sezóny. Nikdo letos nehraje lépe než Benzema, jasný adept na výhru Zlatého míče bez diskuze. Zbytek Realu už ale pokulhává.

Zejména v prvním poločase byla defenzíva Realu jedna velká katastrofa. Prvních deset minut bylo děsivých a fanoušci mohli pozorovat střídající se chyby individuální a kolektivní. Při první brance City selhali všichni. Od Militaa, který nechal Mahreze projít k Alabovi, u kterého nikdo nevěděl, co dělá. Neuspěl ani Valverde, který nestihl navázat De Bruyneho a Carvajal, který obranu špatně zavřel. Druhá branka pak byla šokující. Alaba si chtěl zahrát na Beckenbauera a skončil tragikomicky. Dovolil Gabrielu Jesusovi, aby se pohodlně otočil a pokořil brankáře podruhé.

Třetí branku City daroval Mendy a u čtvrté vlastně žádný z hráčů nehrál, protože všichni očekávali, že se bude pískat faul na Kroose. Chyba lávky, hraje se dokud rozhodčí nepískne. To znají i žáčci okresního přeboru.

Hráči Realu byli v prvním poločase jako mátožní a zoufale se snažili nahánět domácí hráče, bez presinku, bez trochy tvrdé hry. Prvního faulu se madridští dopustili až před přestávkou a to ve chvíli, kdy faulovat ani nemuseli. Jediný hráč, který ve středu pole alespoň trochu nehrál druhé housle byl Valverde zatímco zbytek Bílého baletu asi zůstal v šatně. A Kroos? Vyběhl vůbec na hřiště?

Etihad Stadium byl domácím hráčům velkou podporou, ale nebyl to ten kotel, který očekáváme v Madridu na Santiago Bernabeu. Nedá se logicky vysvětlit, jak Real přežil klinickou smrt v Manchesteru a proč odjíždí do odvety s milostivým mankem jedné branky, ale je to tak.

Další aktuální novinky o Realu Madrid a exkluzivní články najdete na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace