Madridské kluby soupeří o angažování Ikera Bravo, španělského supertalentu

Iker Bravo, kmenový hráč Leverkusenu

Real Madrid i Atlético se přetahují o mladého španělského útočníka, Ikera Bravo, který je považován za jeden z největších talentů fotbalu. V šestnácti letech odešel na zkušenou do světa bundesligy, kde svým uměním nadchnul experty i fanoušky a všichni se shodují na tom, že je potřeba přivést jej zpět na Pyrenejský poloostrov.

V době, kdy se mluví o tom, že je Atlético Madrid krůček od angažování jednoho z největších talentů současného španělského fotbalu, se do jednání rozhodl vstoupit Real Madrid. Není to poprvé, kdy si madridské kluby lezou vzájemně do cesty. Poté, co v červenci Real porušil vzájemnou dlouholetou dohodu o tom, že se kluby nebudou zajímat o mladé hráče svého rivala, a podepsal jednu z největších hvězd Atlética Madrid, Jesúse Fortea, se Real rozhodl zajít ještě dále a přetáhl z týmu Atlética jednoho z největších odborníků na analýzu.

Není se tedy čemu divit ani nyní, kdy Atlético Madrid vstoupilo do závěrečné fáze jednání s Leverkusenem, které mělo vést k návratu mladého útočníka Ikera Brava do Španělska. Mladý hráč pravidelně nastupuje ve všech reprezentačních výběrech, ale po roce zkušenosti v bundesligovém fotbale věří, že je na čase vrátit se zpět do La Ligy. Největší zájem v tomto směru projevilo Atlético Madrid, které ale nemělo vyšlapanou cestičku. Finanční požadavky německého klubu jsou vysoké a zdaleka neodpovídají tomu, co hráč zatím nabízí.

Iker Bravo sice stihl jako jeden z nejmladších hráčů Bundesligy debutovat v oficiálním utkání a dokonce vstřelil branku, ale nedá se mluvit o tom, že by se jednalo o hráče A týmu, jak je Leverkusenem Bravo prezentován.

Španělský hráč patří k fotbalistům, kteří se v mladém věku nechali zlákat nabídkou angažmá v zahraničním klubu a vidinou finanční odměny za podpis smlouvy, podobně jako před ním učinil Hugo Novoa, Dani Olmo, Bellerin nebo Cesc Fabregas. Někteří se zvládnou adaptovat a fotbalově rostou, jiní se ale nedokáží srovnat s životem mimo Španělsko a příliš rychlý krok si vybere svou daň.

V Leverkusenu jsou s výkony mladého hráče spokojeni, ostatně se účastní pravidelně tréninků A týmu, nicméně přítomnost útočníků jako je Patrik Schick, Azmoun nebo naposledy Adam Hložek, možnost zařazení Ikera Bravo do prvního týmu velmi komplikuje, proto reálně zvažuje návrat do španělské ligy, hlavně ale do klubu, který by mu dokázal zaručit minuty na hřišti.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace