Madridský plán na záchranu Hazarda

Eden Hazard v Realu Madrid

Eden Hazard v minulém týdnu podstoupil operaci, při které mu byla vyjmuta z kotníku titanová destička. I přes minimálně invazivní operaci hráče nyní čeká téměř dvouměsíční rekonvalescence a sezóna pro něj tedy skončila. Real Madrid proto již nyní plánuje, co s hráčem v příštím ročníku.

 

Eden Hazard do Realu Madrid přišel v létě 2019 za astronomickou částku 100 milionů eur a podepsal s Bílým baletem smlouvu na pět let. V následujících třech sezónách ale nikdy nedosáhl své londýnské slávy, z velké části i kvůli neustálým zraněním. V tuto chvíli je jeho pozice v týmu velice nestabilní, aktuálně je až za Viniciusem, navíc reálně hrozí, že v příštím ročníku posílí Real Madrid Mbappé a Hazardovi tak přibude další konkurence.

Prioritou Realu Madridu je zajistit Hazardovi podmínky takové, aby mohl opět rozvinout svůj talent. Vedení klubu proto přemýšlí nad možností, že by Hazarda v létě poslal na roční hostování, ve kterém by se belgický útočník mohl rozstřílet a dostat do formy.

Zároveň by Real Madrid chtěl hostováním hráče ušetřit velkou část jeho patnácti milionového platu. Stejný problém měl Real i v sezóně 2020/21, kdy se mu nakonec podařilo zapůjčit do Tottenhamu Baleho, který mimochodem pobíral stejný plat. Real Madrid ale tehdy musel na hráčův plat přispívat polovinou částky.

Bílý balet se bude v létě pokoušet o podobný kousek i s Hazardem, který by pro své vlastní dobro měl jít Realu na ruku a souhlasit s hostováním. Listopadové MS v Kataru se totiž kvapem blíží a pokud Hazard nezačne pravidelně nastupovat, mohl by vypadnout ze základní jedenáctky belgického národního týmu, potažmo i ze soupisky.

V létě si tak bude moci Eden Hazard vybrat. Buď přijme možnost hostování a zkusí v jiném klubu nabrat zpět sebevědomí nebo zůstane v Realu Madrid i přes velké riziko, že je malá šance, aby nastupoval v základní sestavě.

 

Další aktuální novinky o Realu Madrid a exkluzivní články najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace