Málaga asi ještě půjde na nákup

Antonio Rodríguez (©orange.es)

Zdálo se, že Málaga už se z fotbalového obchoďáku vrátila domů, usadila se v křesílku, uvařila kávičku a začala se kochat úlovky, které se jí podařilo v regálech ukořistit. A u pokladny řádně otevřít peněženku, nutno dodat. Jenže z nenadání někdo zvoní. Otevřou se dveře a tam stojí trenér Pellegrini. A že prý ještě potřebuje jednoho brankáře. Ale že prý v klidu, jen si dopijte kafíčko, já nepospíchám. Takhle by se dal vyobrazit příběh letos nejutrácivějšího klubu ve Španělsku a nevím jak je to aktuálně, ale dost možná i v celé Evropě.

Málaga oznamovala do světa, že už žádné peníze rozhazovat nebude a kádr je pro sezónu 2011-12 uzavřen. Jenže chilský inženýr si vydupal, že by chtěl mít v kádru ještě jednoho gólmana, který by zabránil, aby týmové jedničce lezly do hlavy myšlenky na takzvané usínání na vavřínech. Aby byl pořád ve střehu. K tomu by měl posloužit brankář, který už má víc za sebou, než před sebou, jenž zná dokonale španělskou ligu, bez nějakých rebelských manýrů by přijmul místo na lavičce náhradníků a nebyl by pro něj velký problém uvolnit se z pout, která ho váží k současnému zaměstnavateli. A který muž s rukavicemi by do tohoto popisu pasoval? Kupříkladu Toño, ochránce svatyně Racingu Sntander.

Minulý měsíc rozhlasová stanice Cadena Ser odhalila, že klub z Martiricos již sondoval jeho situaci v Santanderu. Ovšem na uzavření celé transakce nikdo v Málaze nebude nijak pospíchat. Klub chce být v tomto ohledu trpělivý. Do konce přestupové burzy zbývá ještě skoro měsíc a kluby budou na poslední chvíli v presu, aby někam umístily brankáře, se kterými se pro blížící se ročník nepočítá a získaly ještě peníze, které by obratem investovaly do jiných posil. 

Bude se dokonce bojovat za to, aby přestup byl co nejlevnější, není vyloučeno, že by všechno mohlo skončit bez toho, aby klub, který je teď ve Španělsku v módě, musel sáhnout na porcelánového čuníka, pěkně umaštěného od ropy. V posledních týdnech klub dostal do své schránky nabídky některých gólmanů, kteří by splňovali Pellegriniho požadavky. Jenže díky „efektu Cazorla” byly tyto nabídky cenově přemrštěné. Třeba Aranzubía, brankář, který se „Inženýrovi” moc líbí, by mohl v součtu s různými bonusy stát kolem šesti milionů eur. Hrůza!

V Málaze tak trochu bláhově doufají, že bič, který na sebe upletli díky letnímu utrácení bude brzy rozpleten díky milionovým investicím těch, kterým měla v tomto žebříčku patřt přední místa (Cesc, Neymar, náhrada za Kuna). Ovšem je dost bláhové, aby kluby a agenti tak rychle zapomněli na divokou jizdu Andaluzanů a začali je znovu brát jako chudého příbuzného a podle toho se na trhu chovat.

Ale zpět k tématu. Eventuální příchod Toña by neznamenal odchod Rubéna. V kádru by setrvali všichni tři. Výkony rodáka z Galícije jsou totiž v přípravě prozatím plné pochybností. Toño sice před nějakou dobou veřejně prohlásil, že nehodlá v žádném případě opustit Racing, ale vzpomeňte si na Cazorlu. Problém bude asi s Racingem, který si svého nejlepšího hráče nebude chtít nechat vzít, zejména v tak vážné situaci v jaké se klub z Kantabrie právě nachází. A jestliže se přeci jen postaví na zadní, bude třeba spustit plán B. Znovu pročesat fotbalový trh a mít tak pod kontrolou další alternativy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace