Málaga se rozešla s Borussií Dortmund smírně

Weligton lituje promarněné šance (© marca.es)

V prvním střetnutí čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Málagou a Borussií Dortmund se na branku čekalo marně.

Výsledek 0-0 nechává možnosti do odvety otevřené. Borussii bude stačit k postupu jakékoliv vítězství, Málagu posune dál gólová remíza. Velkou výhodou ale bude pro německý celek bouřlivé domácí prostředí, fanoušci v Dortmundu jsou považováni za jedny z nejlepších v Evropě.

Svou kvalitu potvrdili žlutočerní už na stadionu La Rosaleda, kde byli výrazně nebezpečnější než mužstvo Manuela Pellegriniho. Borussia má skvostně sestavený tým, který se nebojí hrát ofenzivně. Pouze jeden muž dnes předvedl lepší výkon než Willy Caballero, a sice Götze, u něhož byla jedinou kaňkou špatná koncovka.

Zejména první poločas nabídl skvělý fotbal, kde nebyla nouze o zajímavé okamžiky. Nad útočníky ale pokaždé triumfovali brankáři. Willy Caballlero se nachází v nejlepší části kariéry, což potvrdil minimálně čtyřmi prvotřídními zákroky. Nebýt jeho, mohla být odveta formalitou. Zas a znovu si družina hostů vylámala na Argentincově umění zuby.

Také Málaga měla šance. Nebylo jich tolik jako v případě Borussie, ale měla. Jenže také Weidenfeller potvrdil, že je ve výtečné formě. Ve druhém poločase už střetnutí ztratilo na tempu a schylovalo se k remíze, kterou také nakonec skončilo. Resultát 0-0 převažuje misky vah mírně na stranu Dortmundu, avšak také Málaga s Willym, Iscem či Júliem Baptistou si zachovává reálné naděje na účast mezi nejlepšími čtyřmi kluby kontinentu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace