Málaga si poprvé v historii zahraje Ligu mistrů

Málaga si zahraje Ligu mistrů (© marca.es)

Španělsko bude mít v základních skupinách Ligy mistrů maximálně počet čtyř zástupců. K Realu Madrid, Barceloně a Valencii se dnes připojila Málaga, která v odvetě závěrečného předkola remizovala na půdě Panathinaikosu 0-0, což jí v kombinaci s výhrou 2-0 z La Rosaledy stačí k posunu do hlavní fáze soutěže.

Andalusané tak během krátké doby vystoupili z pekla, aby se přemístili do fotbalového ráje. Před několika týdny vyšel najeho úmysl majitele Al-Thaniho rozprodat nejlepší hráče, aby zacelil mezeru v klubové kase. Dnes, bez Cazorly, Mathijsena nebo Rondóna, jsou všechny problémy zapomenuty. Málaga oficiálně patří mezi smetánku Evropy.

A jde o zaslouženou odměnu. Nejen za loňskou sezónu, ale i za dvojzápas proti Panathinaikosu, který modrobílí zvládli bez větších problémů. V Aténách nepotřebovali góly ani skvělý výkon, stačilo držet domácí daleko od Willyho branky, což se dařilo.

Nejlepším mužem utkání byl Jérémy Toulalan. Reprezentací vyškolený Francouz ovládl střed pole, vedle něj navíc vyrostl také Camacho. Toulalanovi se dařilo směrem dozadu i dopředu, z čehož mohli těžit Joaquín a Isco. Nestalo se tak kvůli špatné koncovce.

V podobném duchu se odehrávalo celých 90 minut. Málaga měla střetnutí pevně ve svých rukách a nedopustila žádné komplikace. Odměna je sladká, Andalusané se mohou těšit na čtvrteční los základních skupin Ligy mistrů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace