Málaga vyřadila Porto a pokračuje v tažení Ligou mistrů

Málaga slaví postup (© marca.es)

Evropský sen Málagy nebere konce. Andalusané porazili v odvetě osmifinále Ligy mistrů Porto 2-0 a slaví postup.

Mužstvo Manuela Pellegriniho dokázalo, že už je velkým týmem. Muselo se totiž vypořádat s nevýhodnou pozicí, když v prvním utkání podlehla 0-1. Ale modrobílí to zvládli na jedničku, stadion La Rosaleda prožil jeden z nejhezčích večerů, jaké pamatuje.

První půlhodina patřila Portu, které ovládlo střed pole a dobře napadalo rozehrávku domácích. Isco působil zakřiknutě, snad jen Joaquín dokázal zakládat útoky. Hosté přesto neměli velké šance. Pokud se Málaga může na něco spolehnout, i když zbytek nefunguje, pak je to obrana.

V závěru poločasu Andalusané ožili. Branka Savioly ještě nebyla chybně uznána kvůli faulu Baptisty na Héltona, jemuž ale předcházel nedovolený zákrok na Brazilce. O chvíli později se už prosadil parádní střelou Isco. Málaga vedla a zaplněný stadion začal věřit.

Naděje domácích ještě podpořilo vyloučení Defoura krátce po změně stran po dvou žlutých kartách. Porto se zatáhlo, což mohl potrestat Isco, jenž však mířil jen do boční sítě. Kýžená druhá a zároveň postupová branka přišla v 77. minutě, vstřelil ji Roque Santa Cruz.

V závěrečných minutách dokázala Málaga zápas "uspat", senzační tažení nováčka Ligou mistrů pokračuje.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace