Málem přišel o nohu, nyní ale Cazorla znovu střílí góly

Santi Cazorla (© marca.es)

Santi Cazorla zařídil Villarrealu remízu s Realem Madrid dvěma vstřelenými góly. I díky nim dává zapomenout na vleklé problémy s achilovkou.

Tu si poranil v roce 2016 v dresu Arsenalu a postupně se podrobil 11 operacím. V jednu chvíli mu hrozil nejen konec kariéry, ale i amputace, neboť přišel o několik centimetrů šlachy. Poslední zákrok, takzvaný kožní štěp, konečně přinesl kýžený úspěch. 

Lékaři někdejšímu španělskému reprezentantovi transplantovali na patu kůži z předloktí, shodou okolností zrovna tu část, kde měl vytetované jméno dcery Indie a kterou Cazorla při gólových oslavách vždy políbí.

Ve včerejší ligové dohrávce proti Realu Madrid poznal radost z gólu hned dvakrát a byly to jeho první trefy v La Lize od roku 2012. Čtyřiatřicetiletý fotbalista neskrýval spokojenost: "Je to pro mě speciální večer, zvláště po tom všem, čím jsem si prošel. Chtěli jsme zvítězit, ale důležité je, že jsme se posunuli ze sestupového pásma."

Hold vzdal své hvězdě i nedávno jmenovaný nový trenér Villarrealu Luis García: "Je skutečným vzorem. Vždy hraje skvěle a může být ještě lepší. Je fenoménem na hřišti i mimo něj."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace