Mallorca, Deportivo a Zaragoza sestupují z Primery

Zklamaný Juan Carlos Valerón (© marca.es)

Až poslední kolo rozhodlo o třech sestupujících do Segunda División. Černý Petr zůstal v rukou Mallorcy, Deportiva a Zaragozy.

Mallorca sice porazila Valladolid, k záchraně jí to přesto nestačilo. S elitou se loučí po nejúspěšnějším období v klubové historii. Šestnáct let v Primeře, vítězství v Supercopě a Copa del Rey a účast v Lize mistrů. To je bilance, se kterou se Mallorca loučí s nejvyšší soutěží.

Deportivo mělo jako jediné osud ve vlastních rukách, s Realem Sociedad ale prohrálo 0-1, což znamenalo potvrzení sesunu o kategorii níže. Jediný rok po tom, co se Galicijci do Primery vrátili...

Stejný zázrak jako vloni se nepodařil Zaragoze. Spory ve vedení zmítaný klub sestupuje po čtyřech letech. Naději mu dává statistika. Za posledních 56 let klesl do Segundy čtyřikrát, pokaždé se ovšem dokázal vyšplhat zpět do Primery po jediném roce.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace