Mallorce se zamlouvá Rubén Pérez

Ruben Pérez a prezident Deportiva Lendoiro (©as.com) (

Viceprezident Mallorcy Llorenç Serra Ferrer má ve svém poznámkovém bločku, kam si poznamenává případné posily pro nadcházející ročník zaneseno jméno mladého záložníka Deportiva La Coruña Rubéna Péreze. Přední činovník klubu z Baleárksých ostrovů má tohoto středopolaře v merku již nějakou dobu a se sestupem klubu z Galícije do druhé ligy doufá, že by mohla celá operace proběhnout mnohem snadněji.

Dvaadvacetiletý hráč, jen pochází z andaluzkého města Écija, patří Atléticu Madrid. Na Riazor se dostal loni v létě na dvouleté hostování, jako součást kompenzace za přestup levého obránce Filipa Luise do kádru colchoneros. Rok už má Rubén Pérez za sebou, ovšem do druhé ligy se mu po sestupu moc nechce, takže teoreticky by se mu zájem klubu z Mallorcy mohl zamlouvat.

Jenže Deportivo se zcela logicky nechce nadějného fotbalisty, který v uplynulé sezóně zanechal velmi dobrý dojem, zbavit jen tak, neboť ho považuje za klíčového hráče, jenž by měl pomoci Deportivu k návratu mezi fotbalovou elitu pod vedením José Luise Oltry na střídačce. Aby Rubén Pérez mohl začít následující sezónu na Iberostar Stadium, muselo by nejprve Atlético vyvázat svého hráče z tohoto hostování. Nicméně žádná klauzule v tomto směru neexistuje a bylo by třeba zasednout k jednacímu stolu a pokusit se dosáhnout kýžené dohody. Ovšem tato varianta ostrovany moc netěší vzhledem k jejich prázdné pokladně.

Ferrerovi se Rubén Pérez líbí natolik, že se 13.února vydal do La Coruñi aby ho na vlastní oči sledoval při ligovém utkání Deportiva s Villarrealem na Riazoru. Do středové linie by s jeho příchodem zcela jistě zavál svěží vítr. Laudrup by velmi rád do této řady přivedl minimálně jednoho fotbalistu a halv, který letos odehrál 32 zápasů by jeho představám perfektně odpovídal.

Ruben Pérez je v nominaci na blížící se Mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které za osm dní začne v Dánsku, což již samo o sobě svědčí o jeho nesporných kvalitách. Ve výběru trenéra Luise Milly pro tuto přehlídku mladých talentů je mimo jiné i Emilio N´Sue, jenž by se mohl stát příštím Rubénovým spoluhráčem. Llorenç Serra Ferrer má teď práce až nad hlavu, neboť chce mít do 7.července, kdy začíná letní příprava, pod střechou co nejvíce posil. Dánský lodivod skromností zrovna neoplýval, když přednesl svoji představu „pěti, nebo šesti posil”. Jenže díky neblahé ekonomické situaci budou manévrovací shopnosti Mallorcy, ostatně jako každé léto, značně omezené. Takže uvidíme, kam budou směřovat kroky záložníka Rubéna Péreze v příštích dnech.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace