Mám rád chytré hráče, snažím se hrát hlavou, říká Jović

Luka Jović (© marca.es)

Luka Jović v rozhovoru pro 11Freunde řekl, že má rád, když se u fotbalu používá hlava.

"Mám rád chytré hráče, snažím se hrát hlavou," uvedl 21letý útočník, kterého Real Madrid koupil z Frankfurtu za 60 milionů eur.

"Když mi bylo 15 a hrával jsem proti osmnáctiletým soupeřům, dával jsem 40 gólů za sezónu. Moje stavba těla mi pomohla se prosadit. Teď nejsem bojovník, který bude běhat celých 90 minut. Mám rád jednoduchost, sílu používám jen ve chvíli, kdy nedokážu vyřešit situaci hlavou."

Nadějný srbský fotbalista dodal, že je velkým obdivovatelem Radamela Falcaa. Podle kolumbijského útočníka nosil dlouhé vlasy, a když se Falcao ostříhal, udělal Jović to samé. S profesionálním fotbalem začal před pěti lety v Crvene zvezdě. "Pořád mám to datum na kopačkách."

Jović vděčí za svůj fotbalový růst Niku Kovačovi, jenž ho vedl ve Frankfurtu: "Kovač mi pomohl najít správnou cestu. Na tréninku mi nedal ani minutu odpočinku. Jsem mu za to vděčný. Byl pro mě důležitým trenérem. Udělal ze mě lepšího hráče i člověka."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace