Máme problém, že někteří hráči moc nehrají

Julen Lopetegui (© google.com)

Dva přípravné duely má na programu španělská jedenadvacítka před červnovým Mistrovství Evropy této věkové kategorie, které uspořádá Izrael. Ten první, proti Norsku (v pondělí pak duel s Rusy), se odehraje již dnes ve 20.30 v Toledu. Trenér reprezentačního výběru Julen Lopetegui má více méně jasno, jakým stylem by se měli jeho svěřenci prezentovat, teď mu již zbývá jen poskládat ta správná jména. Nicméně připouští, že mu dělá vrásky fakt, že hráči jako Montoya, Tello, Álvaro Vázquez, nebo Mariño nedostávají ve svých klubech dostatečně velký herní prostor.

Co si slibujete od zápasů proti Norsku a Rusku?

Už je to docela dlouho, co jsme byli naposledy spolu a chtěli bychom si osvěžit to, na čem jsme pracovali. Měli bychom udělat další krok kupředu, který potřebujeme před EURO učinit.

Máte jasno o týmu, který vezmete do Izraele?

Pracujeme s kádrem, v němž je nějakých 25 fotbalistů, z nichž pak vzejde konečná nominace. Volali jsme i Canalesovi a Muniainovi, což byl jakýsi způsob, jak jim říci, že s nimi počítáme, byť prozatím nejsou v optimální formě. 

Co vás trápí?

Dělá mi starosti, aby všichni dorazili v dobré formě a že někteří z hráčů nemají zápasové minuty. Jsou hráči, kteří hrají málo a to je trochu problém. Nebudete totiž ve stejné formě, když bude tři měsíce bez hraní. S tím musíme něco udělat.

A nebude trochu potíž nemít v kádru De Geu, nebo Isca?

Známe moc dobře naši úlohu: A tým má naprostou prioritu. Jsme nadšení, že si Vicente bere hráče, kteří jsou zcela jistě důležití. Je to logické. Budeme se snažit bojovat s hráči, které budeme mít k dispozici. Když Isco, nebo De Gea pojedou s prvním týmem, budeme spokojení.

Povýší mezi seniorskou reprezentaci v nejbližší době nějací další hráči?

Ano, jsou tu dobří hráči. Mnozí z nich bojují ve svých klubech o místo v základní sestavě. A jsou to velké kluby. Když zapadnou, budou mít šanci dostat se do prvního týmu. Kvalita tu je. Del Bosque ukázal, že nekouká na jedenadvacítku jen tak poočku, ale zpříma, čelem.

Ostatní reprezentační výběry se budou moci spolehnout na EURO na hráče z prvního týmu dospělých.

Udělají to tak Rusko, Holandsko, Německo, protože jejich áčka nemají žádné kvalifikační zápasy. Ale pro nás je to výzva. Bude to hodně speciální EURO pro kvalitu našich soupeřů.

Jak vidíte vývoj hráče Barcelony Delofeua?

Je hodně mladý. Nezapomínejte, že je to pořád věkem ještě dorostenec. Ale je zvyklý, vždycky hrál mezi staršími. Máme do něj vloženy velké naděje.

A Jesé Rodríguez?

Jeho progres v klubu je rovněž adekvátní. Hraje každý víkend a to je v jeho věku to nejlepší. Teď je v kádru U-20 a když bude takhle pokračovat, může se dostat do jedenadvacítky.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace