Manchester United nabízí 45 milionů eur za Jana Oblaka

Jan Oblak, brankářská jednička Atlética Madrid

Manchester United na brankářském postu mocně posiloval a z Inter Milán přivedl jednoho z nejlepších brankářů uplynulé sezóny, Andreho Onanu. Kamerunský reprezentační gólman se ale v Premier League nezvládl na odlišný styl hry adaptovat, a tak je jeho pozice čím dál více zpochybňována. V poslední době se navíc objevují informace o tom, že se bude Manchester United po sezóně poohlížet po novém brankáři.

Manchester United začíná podnikat rázné kroky ve snaze posílit brankářskou jedničku a údajně si vyhlédl Jana Oblaka z Atlética Madrid. Rudí ďáblové, vědomi si problémů, se kterými se potýká Andre Onana, údajně vážně zvažují náhradu za kamerunského brankáře, kterého podepsali loni v létě.

Sedmadvacetiletý brankář, který v dresu Manchesteru United nahradil Davida de Geu, ve třiceti odehraných zápasech inkasoval 47 branek a vychytal jen devět čistých kont, čímž se dostal hluboko pod očekávanou hranici.

V anglickém klubu má podepsanou smlouvu až do roku 2028, ale to United nebrání, aby se nezačali zajímat o jiného brankáře. Jak zmiňuje portál fichajes.net Manchester United připravuje nabídku ve výši 45 milionů eur za Jana Oblaka, slovinskou oporu Atlética Madrid.

Jednatřicetiletý brankář je od svého příchodu v roce 2014 jedničkou v brance klubu, v minulé sezóně odehrál 42 utkání, v nichž udržel čisté konto desetkrát. Přestože má platnou smlouvu až do roku 2028, mohlo by při adekvátní nabídce být Atlético ochotno svou jedničku pustit.

Potenciální akvizice ze strany Manchesteru United doplňuje plány klubu na obnovu tým pro příští sezónu. Kromě posílení brankářského postup má tým v rámci přestavby v hledáčku i nového středního obránce, středního záložníka a hrotového útočníka. Výrazné změny v kádru jsou prioritou Rudých ďáblů, kteří chtějí před sezónou 2024-25 vylepšit svůj tým.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace