Manolo Preciado zemřel

Manolo Preciado (© marca.es)

Manolo Preciado byl včera oznámen jako nový trenér Villarrealu, prvního utkání na lavičce Žluté ponorky se však nedočkal. Oblíbený kouč v na konci stejného dne zemřel.

Čtyřiapadesátiletého Manolína v posledních dnech trápilo virové onemocnění, ve středu ve 23:15 jej podle španělských médií postihl infarkt, po němž skonal.

Jako hráč si Manolo Preciado udělal největší jméno v Racingu Santander, jehož byl odchovancem. V dresu Kantábrijců odehrál 59 utkání v Primera División. Následovala angažmá v klubech Linares, Mallorca, Alavés, Ourense a Gimnástica de Torrelavega. V téměř 35 letech ukončil aktivní kariéru.

V polovině devadesátých let se rodák z El Astillera dal na trénování. Nejúspěšnější etapy prožil v Levante a Sportingu, se kterými vybojoval postup do Primera División. Asturijce vedl téměř šest let a stal se miláčkem fanoušků.

Preciado přišel v roce 2002 o ženu, která podlehla rakovině. O dva roky později se mu v 15 letech zabil jeden ze dvou synů při bouračce. "Mohl jsem se zastřelit, nebo žít dál," prohlásil tehdy. Další smutnou událostí bylo loňské úmrtí otce.

Fotbalový svět ztratil uznávaného trenéra, ale zejména skvělého a oblíbeného člověka.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace