Marcelo chce pokračovat v Realu Madrid

Marcelo slaví triumf Realu v La lize

Brazilský obránce, Marcelo, by rád dál pokračoval v Realu Madrid, ovšem klub neučinil žádný krok vstříc prodloužení smlouvy, která hráči vyprší na konci sezóny. Finále LM, do něhož by Marcelo měl nastoupit s kapitánskou páskou, by tak mohlo být jeho posledním utkáním v dresu Bílého baletu.

Brzy čtyřiatřicetiletý obránce Marcelo se stále cítí být dostatečně silný a přínosný pro Real Madrid, do kterého přišel v roce 2007 v pouhých 18 letech. Je zároveň hráčem současného týmu, který se honosí nejvíce vyhranými tituly, zkušeností má tedy na rozdávání. V současně probíhající sezóně Marcelo nastoupil do 17 utkání, přičemž za zmínku stojí zejména jeho role v prodloužení zápasu s Chelsea, v němž se zranil, ale s ohledem na potřeby svého týmu, zůstal na hřišti i se svalovým problémem.

Vedení Realu Madrid čeká na konec sezóny, než přistoupí k definitivnímu rozhodnutí. Zatímco v případě Modriče už se ale ví, že Real přistoupí na prodloužení smlouvy, u Marcela neproběhlo žádné jednání, ani náznak toho, že by klub byl ochoten nad prodloužením uvažovat.

Marcelo je se španělskou metropolí pevně spjat, jeho nejstarší syn se před několika týdny společně se spoluhráči stal vítězem dětské kategorie Ligy mistrů, ale klub by měl na ramena vah dát zejména ohromné zkušenosti hráče a fakt, že se během let stal jedním z nejlepších levých obránců světového fotbalu.

V posledních měsících se objevilo mnoho možných destinací, ale Marcelo vždy dotazy na budoucnost taktně přešel a popíral jakoukoliv dohodu s jinými kluby. Několik brazilských týmů by obránce uvítalo doslova s otevřenou náručí, ale jak uvádí deník Marca, touhou Marcela je pokračovat v Realu ještě jednu sezónu.

V neprospěch Marcelova dalšího setrvání hraje také budoucí příchod Rüdigera, jehož přítomnost by měla posunout na levé křídlo Alabu a brazilský obránce by tak vypadl i ze širší sestavy. Kromě toho existuje možnost, že se do Realu Madrid vrátí z Rayo Vallecano Miguel Gutierrez nebo Fran Garcia. Vedení Realu vše v příštích týdnech analyzuje a rozhodnutí oznámí veřejně po sezóně.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace