Marcus Thuram má cestu do Barcelony umetenou

Marcus Thuram v dresu Borussie Monchengladbach

Sportovní ředitel Gladbachu, Roland Virkus, potvrdil, že francouzský útočník neprodloužil s klubem smlouvu a v létě odejde. Na tento scénář dlouho čekalo několik špičkových klubů, mezi kterými je také Barcelona, jenž musí nově kalkulovat s opětovně sníženým platovým stropem a na trhu se tedy bude pohybovat velmi opatrně.

FC Barcelona má jasno: chce přivést do týmu Marcuse Thurama, útočníka bundesligového klubu a syna předního bývalého francouzského obránce Liliana Thurama, aby tak posílila útočné řady pro příští sezónu. A bude to jedna z velmi výhodných koupí, protože sportovní ředitel německého klubu potvrdil, že se s útočníkem nedohodl na nové smlouvě a hráč tak na konci sezóny odejde zdarma. Zároveň potvrdil, že francouzský hráč jistě skončí v některém z předních evropských klubů.

Případný příchod útočníka v pozici volného hráče je bonusem, který si katalánský klub nemůže nechat ujít. Ekonomická omezení nutí sportovní vedení v čele s Mateuem Alemanym zohlednit trh s hráči, kterým končí smlouvy, a v tomto ohledu je Marcus Thuram pro velkokluby velmi žádaným zbožím. Francouzského útočníka nicméně mají v hledáčku také Bayern Mnichov, Borussia Dortmund, Inter Milán, Real Madrid, Atlético Sevilla, Chelsea, Newcastle, Arsenal a Aston Villa a seznam by navíc nemusel být konečný.

Ve prospěch Barcelony hovoří skutečnost, že Marcusův otec Lilian strávil v katalánské metropoli dvě sezóny. Bývalý francouzský reprezentant i přes své krátké působení v klubu zanechal významnou stopu. Před několika dny vyjádřil upřímnou radost nad zprávou, že by stejný dres mohl oblékat také jeho syn. „Pokud mi tady ukážete smlouvu, pokud ji máte, hned ji za něj podepíšu. Důležité je, že Marcus bude dál růst jako fotbalista. Každopádně by to bylo splnění snu.

Pětadvacetiletý Marcus Thuram se v této sezóně projevil jako velmi kvalitní hráč a Borussii již dávno přerostl. V Bundeslize má na svém kontě dvacet odehraných utkání, vstřelil jedenáct branek a na tři další nahrál. V zásadě se pohybuje na pozici středního útočníka, ale dokáže se přizpůsobit i oběma křídlům. Jeho aktuální tržní hodnota se pohybuje na 32 milionech eur, takže tým, který ho zláká do svých řad na jeho příchodu hodně vydělá. Proto se bude nejen Barcelona snažit Thurama získat. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace