Mariano souhlasí s odchodem z Realu Madrid, nové angažmá ale musí být klub La Ligy

Mariano je v Realu Madrid nespokojen

Devětadvacetiletý dominikánský útočník Realu Madrid, Mariano Díaz Mejía, je rozhodnut odejít z klubu, ve kterém bude pro trenéra Ancelottiho vždy až tou poslední volbou. Vyslovil ale jednu podmínku: nové angažmá mu Real musí vyjednat v některém klubu španělské ligy.

S blížícím se koncem přestupového období, které se uzavře 1.září, se rozjíždí jedny z posledních operací na trhu. Real Madrid uzavřel velmi překvapivý a bleskový odchod Casemira do Manchesteru United, za který inkasoval 70 milionů eur, není ale vyloučeno, že nemohou následovat další hráči.

Jedním z největších adeptů na odchod je dominikánský útočník Mariano, kterému trenér Acnelotti v uplynulé sezóně téměř nedal šanci a nevypadá to, že by se vyhlídky hráče měly v letošním ročníku La Ligy výrazně zlepšit. Ve třech oficiálních utkáních Realu Madrid zatím neodehrál ani minutu.

Pokud v Realu Madrid zůstane, ví, že jeho situace bude stejná jako loni. Opět bude pro Carla Ancelottiho až tou poslední volbou. Mariano je ovšem rukojmí svého vlastního platu. Ročně pobírá od Bílého baletu přibližně 4 miliony eur a to je částka, kterou si 90% klubů španělské ligy nemůže dovolit.

A tady se dostáváme do začarovaného klubu. Mariano má v Realu Madrid smlouvu platnou do léta 2023 a souhlasí s odchodem, ale stanovil si jednu podmínku: nové angažmá musí být v klubu La Ligy. V nedávné době se spekulovalo o zájmu Fenerbahce neb Galatasaraye, ale Mariano se vyslovil velmi jasně proti.

Aktuálně tak příliš nabídek k přestupu není, situaci pozorně sleduje Celta a Getafe, ale pro oba týmy je překážkou právě Marianův plat. Nicméně Real Madrid nevylučuje, že by část hráčova platu sponzoroval, jen aby se zátěže dominikánského útočníka v týmu zbavil.

Mariano je letos poprvé jednání s dalšími kluby nakloněn, je totiž již unavený z toho, že v Realu nehraje první, ale ani druhé housle. Ve třech předchozích sezónách prakticky nikdy do utkání nezasáhl a nasbíral pouhých 1161 minut. To vše poté, co přišel v srpnu 2018, aby zaplnil místo v útočných řadách Realu po odchodu Cristiana Ronalda. Ani od jednoho trenéra, kteří v následujících letech usedli na lavičku Realu, ovšem nedostal důvěru a nedostatku příležitosti hrát tak nyní Mariano říká stop.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace