Mariano v létě opustí Real Madrid, potvrdil hráčův agent

Mariano Diaz v dresu Realu Madrid @skysports.com

Španělský rodák, jenž na mezinárodní půdě reprezentuje Dominikánskou republiku, v létě 2023 po pěti letech opustí Real Madrid. S klubem se nedohodl na prodloužení smlouvy a devětadvacetiletý hráč se bude chtít pokusit o restart kariéry v jiném klubu. Nabídky má, podle svého agenta, od klubů v Premier League, Bundeslize a italské Serii A.

Marianovi končí v červnu příštího roku smlouva s Realem Madrid, nicméně jeho kariéra v Bílém baletu skončí již po sezóně. Potvrdil to hráčův agent, David Aranda, jenž přiznal, že Mariano v Realu pokračovat nebude. „Jeho profil i valstnosti jsou stále velmi atraktivní. Smlouva se chýlí ke konci a my se musíme poohlédnout po novém týmu.

Španělský rodák, který ve svých dvaceti letech debutoval v dresu Dominikánské republiky, do Realu Madrid přišel v roce 2012 a přes rezervní týmy se dokázal probojovat až do A týmu, kde mu dal šanci trenér Zinedine Zidane. Ve své první sezóně v prvním týmu odehrál osm utkání a na konci ročníku přestoupil do francouzského Lyonu, kde se mu mimořádně dařilo a v následující sezóně nastřílel osmnáct branek.

V létě 2018 se proto opět vrátil do Realu, kde podědil dres s číslem 7 po Cristianu Ronaldovi. Ten mu ale střelecké boty nepřinesl a na Mariana čekal postupný propad sestavou až do současnosti. V této sezóně odehrál Mariano pouze 51 minut a v květnu to bude rok od jeho posledního gólu. David Aranda nicméně věří, že se mu pro něj podaří najít vhodný klub. Marianovo jméno je na evropském kontinentu stále velmi kladně hodnoceno. „Každé tři měsíce jsme v kontaktu s jiným týmem. Mariano byl vlastně celou dobu na přestupové listině. Máme možnost jít do Premier League, Bundesligy nebo Serie A, ale s Marianem se o nabídkách zatím příliš nebavím.“

Potřebuje tým, kde bude zase šťastný. Nejde o to, že by byl v Madridu nespokojený, ale o to, že mu končí smlouva. Musí si najít tým, kde bude šťastný bez ohledu na to, jestli bude hrát více či méně. Je tu mnoho okolností, které musíme vzít v úvahu,“ uzavřel přestupové spekulace David Aranda.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace