Marigovi se odejít nechtělo

Macdonald Mariga (© yahoo.es)

Odchod Macdonalda Marigy z Realu Sociedad a jeho úspěšnou obnovenou premiéru v Parmě fanoušci txuri-urdin již dopodrobna rozebrali v různých diskuzích a debatách. Klubový prezident Jokin Aperribay tudíž chtěl všem příznivcům objasnit důvody, které vedly Real k vrácení keňského středopolaře zpět do Itálie.

„Chtěl tu zůstat, netoužil odejít. A nejen tuhle sezónu, i další. Napořád. Mluvil se svým agentem, aby znovu projednal opci na přestup s Interem Milán. Domníval se, že Real je mužstvo s velkou budoucností a moc se mu tady líbilo. Ale naše finanční situace je taková, jaká je a Montanier v létě tolik neznal všechny záložníky, které jsme měli v kádru. Nyní si trenér myslí, že Elustondo, Markel Bergara, Illarramendi, nebo Rubén Pardo mají před sebou velkou budoucnost. Mariga přišel z Interu a tihle hráči jsou drazí. Žádná klauzule o vrácení hráče neexistovala a hráčův agent se choval výtečně. Řekli jsme jim, že aby seděl na střídačce, na to je pro nás moc drahý. Jejich reakce byla neobyčejná. O konkrétních číslech ale hovořit nesmíme, měli jsme s Interem podepsanou dohodu“.

Aperribay ve své řeči šel ještě dál. „Jestliže fotbalista nepodá očekávaný výkon a Real za něj může ušetřit peníze, nedělá nám žádný problém přiznat, že jsme se prostě spletli. Když přijde takový hráč z Interu, není tu místo na to, dát mu čas, aby se tu fotbalově formoval, jako v případě Sarponga. Na Marigu jsme nemohli čekat. Přišel z odlišného fotbalového prostředí, dělalo mu potíže se adaptovat a nepodával dobré výkony“.


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace