Maskota má už 12 klubů La Ligy. Který je nejlepší?

Super Okurka (© marca.es)

Na rozdíl od USA nebo Anglie nebyli ve Španělsku maskoti nikdy natolik populární. To se však mění a stále více klubů se k této módě přidává.

Naposledy Real Sociedad, který dnes představil jako dvanáctý klub La Ligy svého maskota. Sevilla už zahájila výběrové řízení a brzy se stane třináctým celkem.

Maskoti dokáží zabavit zejména děti, často ale rozveselí i dospělé a mohou se stát dalším klubovým symbolem. Který účastník letošní La Ligy má toho nejlepšího? Hlasovat můžete v anketě v pravém menu.

Palmerín (Betis)

Palma je s Betisem spojena od roku 2007, kdy byla fanoušky zvolena maskotem na počest třídy Avenida de la Palmera, na níž se nachází stadion Benita Villamarína.

Súper Pepino (Leganés)

Jediný rok stačil Super Okurce, aby se stala jedním z favoritů hlasování. Symbolizuje zeleninu, která byla hvězdným produktem města ve 20. století. Fanoušci Súper Pepina ihned přijali a stal se jejich superhrdinou.

Indi (Atlético)

Jeden z nejslavnějších maskotů ve španělském fotbale. V roce 2017 prošel úpravou, v základu ale zůstal stejný. Jde o mývala přestrojeného za indiána, neboť Indios je jedna z přezdívek klubu.

Rat Penat (Valencia)

Jeho jméno znamená Netopýr, díky legendě s králem Jaimem I. jde o symbol města už od 13. století. Netopýr nechybí ani ve znaku Valencie CF.

Dimonió (Mallorca)

Rudé ďábly nenajdeme jen v Manchesteru, jeden Ďáblík totiž reprezentuje i Mallorcu, nováčka letošní sezóny.

Pepe Zorrillo (Valladolid)

Mezi lety 1998 a 2009 plnil roli maskota Valladolidu Pucelo (Hradní věž). Poté jej nahradil Pepe Zorrillo, lišák se štítem se znakem klubu, jenž je pojmenován po básníkovi a dramatikovi José Zorrillovi.

Perico a Perica (Espanyol)

Andulka je symbolem klubu už dlouho, v roce 2017 ale prošla úpravou a byla doplněny do páru.

Rojillo a Rojilla (Osasuna)

Rojillo byl maskotem Osasuny až do roku 2002, ale poté zmizel. O 14 let později ho klub znovu povolal do akce, a to rovnou i s partnerkou.

Txurdin (Real Sociedad)

Nejnovější přírůstek patří Realu Sociedad a má podobu míče s korunou. Jeho jméno navazuje na přezdívku klubu Txuri-urdin (Modrobílí).

Zorro Babazorro (Alavés)

Babazorros se přezdívá lidem z oblasti Álava. Liška (Zorro) nemá s tímto označením nic společného, fanouškům se však líbilo, že se obojí rýmuje, a tak v roce 1997 vznikl Zorro Babazorro.

Blau y Grana (Levante)

Také Levante má rovnou páreček maskotů, a to žáby, které nejsou jméno po klubových barvách - Blau (modrá) a Grana (karmínová). Představeny byly v roce 2016.

Groguet (Villarreal)

Je to paradox, maskot Žluté ponorky se jmenuje Groguet (žlutý ve valencijštině), přitom je modrý. I tak fanoušky baví už od roku 2001.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace