Mathieu: Do Barcelony jsem nechtěl

Jérémy Mathieu (© marca.es)

Jérémy Mathieu vloni ukončil aktivní kariéru, bývalý obránce promluvil o přestupu z Valencie do Barcelony.

Ten se uskutečnil v roce 2014, samotný Mathieu by ale raději zůstal ve Valencii, kde patřil mezi klíčové hráče, neboť tušil, že na Camp Nou nebude nastupovat pravidelně.

"Do Barcelony jsem nechtěl. Když se o mě začala zajímat, byl jsem kapitánem Valencie a tamější život jsem si užíval. Sám sebe jsem se ptal, jestli mám leštit lavičku v Barceloně? Když mi ukázali nabídku smlouvy, sepsal jsem nový kontrakt s platem mezi tím, který jsem pobíral ve Valencii a který mi nabízela Barcelona. Ukázal jsem tuto falešnou smlouvu sportovnímu řediteli Valencie Rufetemu s tím, že pokud mi takový plat dají, zůstanu. Odpověděl, že by to neměl být problém. Jenže prezident Amadeo Salvo to zamítl, Rufete tomu nemohl věřit. Tak jsem papír roztrhal a řekl, že odcházím. Pochopil jsem, že se mnou nepočítají," prozradil dnes 37letý Francouz.

Mathieu byl během tříletého působení v Barceloně často kritizován, a to nejen za výkony, ale i za svou závislost na tabáku. "V zápase (v roce 2016) proti Villarrealu jsem si vstřelil vlastní gól, když se ode mě odrazil míč po rohovém kopu do branky. Všichni novináři ve Španělsku se do mě pustili, jako kdybych to udělal schválně."

O kouření promluvil již dříve: "Jsem člověk, který vždy říká pravdu. Ohledně kouření - nejsem první ani poslední fotbalista, který kouří. Nejdůležitější je, jaké výkony předvádím na hřišti. Španělský tisk mě chtěl kvůli kouření ukřižovat. Ale je mi jedno, co si kdo myslí. Rozhodují sportovní výkony."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace