Maxiho čínské miliony nezlákaly, Bakambua ano. Ve Villarrealu ho nahradil Roger

Roger Martínez (© villarrealcf.es)

Hned okolo dvou jmen La Ligy kroužil bohatý čínský klub Beijing Guoan. Zatímco u Maxi Gómeze ze Celty Vigo nepochodil, Cédric Bakambu z Villarrealu jeho volání podlehl.

Přestup Maxiho v hodnotě 20 milionů eur byl přitom i přes váhání samotného fotbalisty blízko dokončení, Beijing Guoan ale na poslední chvíli požadoval snížení častky na 15 milionů eur, což zástupci Celty Vigo odmítli a jednání ukončili. "Maxi zůstává, jiná možnost neexistuje," uvedl viceprezident Galicijců Ricardo Barros.

Beijing Guoan se tak zaměřil na Bakambua a s hráčem rychle našel společnou řeč. Přestože transfer ještě nebyl oficiálně potvrzen, je hotov, což přiznal i Bakambu: "Je to jedinečná životní příležitost, kterou musím využít. Nebylo to rozhodnutí ze dne na den, dlouho o tom přemýšlím, probíral jsem to s rodinou. Ve Villarrealu jsem se již rozloučil." Beijing Guoan zaplatí za 26letého konžského reprezentanta 40 milionů eur, díky dani v Číně se ale podle některých zdrojů čifra vyšplhá až na 74 milionů eur, což by z Bakambua udělalo nejdražšího Afričana v historii fotbalu. V novém působišti si Bakambu vydělá 18 milionů eur ročně. Takový plat je Evropě vyhrazen jen těm největším hvězdám.

Vedení Žluté ponorky okamžitě sehnalo náhradu, a to formou hostování Rogera Martíneze z klubu Jiangsu Suning do konce sezóny. Třiadvacetiletý Kolumbijec by mohl na Estadio de la Cerámica pokračovat i poté, neboť součástí dohody je opce na trvalý přestup. Její výše by se měla pohybovat okolo 15 milionů eur.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace