Mbappé tuší, že pro Real Madrid už není prioritou

Kylian Mbappé v dresu PSG

Pozice Kyliana Mbappého v PSG je na hony vzdálená idylce, jaká v klubu panovala na konci loňské sezóny, kdy francouzský útočník prodloužil smlouvu a stal se nejlépe placeným hráčem světa. To vše navzdory zřejmému zájmu Realu Madrid, který ale od té chvíle ochladl. Nyní pro Bílý balet Mbappé už není úplnou prioritou a jeho odchod z PSG je spíše utopický.

Real Madrid přestal kroužit okolo francouzského útočníka Kyliana Mbappého, navzdory tomu, že byl každý jeho krok na uplynulém Mistrovství světa v Kataru pod drobnohledem a téměř okamžitě spojován se španělským klubem. Skutečnost je ale taková, že klub svou budoucnost nespojuje s přítomností francouzského útočníka PSG a ani nikdo spojený s Mbappém nekontaktoval španělský klub.

V Parc des Princes ovšem musí nepříjemnou situaci vyřešit co nejdříve. Jestli se v šatně objevilo napětí ještě před Mistrovstvím světa, katarský turnaj vše znásobil tváří v tvář finálovému utkání a následným oslavám argentinské reprezentace, která si právě Mbappého vybrala za svůj terč.

Messiho podpis nové smlouvy navíc bude znamenat, že se oba kohouti budou muset dohodnout na tom, kdo bude v týmu vůdčím typem. Mbappého avizovaný odchod šel ruku v ruce s korunováním Messiho, ale o prodeji francouzského útočníka už nikdo neuvažuje, právě naopak. Katarský vlastník klubu se chce nadále chlubit silným útokem.

Vzhledem k neznámé budoucnosti roku 2024 je Mbappého odchod považován za utopický. PSG z francouzského útočníka udělalo nejlépe placeného sportovce a vzít mu najedou jeho prvenství nebude snadné. Mbappé požadoval být vůdčí postavou PSG a svou roli téměř naplnil tím, že dovedl francouzskou reprezentaci až do finále světového šampionátu. Tam se mu ale do cesty postavil klubový spoluhráč a zároveň největší rival, Lionel Messi. Argentinský kapitán svou roli zvládl a nyní je míč na straně vedení pařížského klubu.

PSG bude muset vybruslit z napjaté situace a doufat, že se rozbouřené vody okolo Mbappého uklidní. Francouzský hráč je ale zahnán do slepé uličky, ve které doufá najít spojence na straně Realu Madrid, jehož vedení se vyslovilo jasně: záchranné lano nikomu házet nebude, jistě ne v astronomické výši 100 milionů eur ročně.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace