Mbappé vyzval Real Madrid, aby vyjednal jeho přestup

Kylian Mbappe

Španělské kluby slibují, že na trhu budou i v dalším přestupním období velmi aktivní. Zatímco Barcelona veřejně přiznala, že zvažuje návrat Messiho do týmu a dokonce s ním začala vyjednávat podmínky přestupu, Real Madrid se dočkal souhlasného ano od útočníka PSG, Kyliana Mbappého, který by ovšem dres Bílého baletu neměl obléknout dříve než od sezóny 2024/25.

Jméno Kyliana Mbappého se v médiích opět začíná skloňovat v souvislosti s přestupem na Santiago Bernabeu. Francouzská hvězda a Real Madrid jsou jako dvě části jednoho těla. Ačkoliv to není ani rok, co útočník prodloužil smlouvu s PSG a nechal Bílý balet s prázdnou náručí, španělská média informují o tom, že Mbappé svůj názor změnil a celku, jemuž předsedá Florentino Pérez, oznámil, že by rád v klubu podepsal smlouvu.

Přestup by pak měl nastat co nejdříve, ale to se patrně Mbappému nesplní. Real Madrid by totiž po sezóně musel nastoupit na PSG s astronomickou částkou za přestup, zatímco pokud si mladý útočník a Bílý balet počkají, mohou se dohodnout již za rok. Smlouva, kterou Mbappé podepsal v PSG má totiž dodatek, který říká, že hráč může vypovědět smlouvu o rok dříve, tj na konci příští sezóny, pokud se PSG nepodaří vyhrát Ligu mistrů.

Tato klauzule ve smlouvě nyní PSG nedává spát a klub ví, že už má jedinou možnost, jak udržet Mbappého v Paříži: pozvednout v sezóně 2023/24 nad hlavu ušatý pohár. To se ale při možnosti, že by z klubu v létě odešel například Lionel Messi, začíná otřásat v základech. Vyloučit nelze žádný scénář, ale obrysy Mbappého příchodu do Realu Madrid začínají nabírat na konkrétnosti. Co se týká smlouvy pro hráče, ta by podle informací z obou táborů měla být podobná té, kterou Bílý balet Mbappému nabízel před rokem, není ale vyloučeno, že francouzský útočník přistoupí i na snížení požadavků.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace