Média zveřejnila další část Bielsova proslovu po finále Copy

Marcelo Bielsa v rozhovoru s hráči (© marca.es)

Před několika dny zvěřejnila média část proslovu, který Marcelo Bielsa směroval ke svým svěřencům po prohraném finále Královského poháru s Barcelonou. Dnes bylo odhaleno pokračování.

Bielsa kritizoval mužstvo, že i přes porážky ve finále Evropské ligy s Atléticem 0-3 a Barcelonou v Copě stejným poměrem panovala v mužstvu dobrá nálada. A v podobném duchu jsou i nové přepisy řeči, která měla zůstat uvnitř kabiny Athleticu.

"Sezóna skončila špatně, velmi špatně. Nemůžeme to ignorovat. Jsem zcela odpovědný za způsob, jakým jsme sezónu uzavřeli. Hráči, kteří přemýšlejí a vnímají fotbal stejně jako já, jako jsou De Marcos, Amorebieta, Susaeta a Muniain, který je skvělým klukem a emotivně jsme na stejné vlně, nedosáhli úrovně, kterou by v takovém zápase měli mít. Jsme skupinou dvaceti hráčů, někteří se podobají tomu, co chcete, jiní ne. Ale každý je užitečný a všichni vyvinuli obrovské úsilí, abych dosáhli důležitých met, kterých jsme dosáhli. Ale, chlapci, nedokázali jsme se vyrovnat iluzím, které jsme vyvolali. Je to rána, bolístka, přesto jsem včera v kolektivu viděl družné rozhovory a úsměvy," stěžoval si Bielsa.

"Chlapci, přijde mi nepřijatelné postavit město na nohy a následně ho zklamat, protože jsme se nedokázali vyrovnat iluzím, které jsme vytvořili. Opravdu se stydím, že jsme zklamal fanoušky Athleticu Bilbao. Je to opravdu neúspěch a negativní sezóna. Protože pokud hrajete finále, můžete ho prohrát 0-3, klidně 0-5. Můžete prohrát, to není žádný problém. Ale prohrát tak, jak jsme prohráli, chlapci! Jestli proti Atléticu to bylo špatné, tak proti Barceloně ještě horší, mnohem horší."

"Možná se budete chtít zbavit zodpovědnosti a říkat, že to nevyšlo, protože tohle, tamto, ten nebo onen. Ne, chlapci, nic takového. Deset dní jste trénovali jako zvířata, uposlechli a provedli vše, co jsem žádal a navrhl, aby se rozdíly mezi týmy smazaly. Jsem za to zodpovědný, tak to cítím, ale vy neignorujte, že nemůžete zklamat tak naivní město, které vám tleská za každou alespoň trochu pozitivní akci, když prohráváte 0-3. Je to úžasné, úžasné, úžasně město, ale vy jste se od něj odtrhli. Přitom jste stejná skupina lidí. Měli jsme ukázat velikost, sílu, charakter a důvěru jeden v druhého. Posílit vše, na čem jsme pracovali. Místo toho jsme učinili pravý opak," pokračoval El Loco.

"Už je to minulost. Není zápasů, ke kterým se vracet, co analyzovat, nemám co dodat. Tuhle příležitost jsme nechali uniknout. Uvědomte si, že jste mladí, velmi mladí, předčasní milionáři. Nemáte problémy, příliš vás nezajímá, co se stane. Dovolíte se smát..."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace