Měj blízko své přátele...

Pedro León a Canales (©enganche.es)

Minulý rok vedení Realu Madrid změnilo kurs v přestupové politice. Aniž by se vzdalo mediálních hvězd, které tolik charakterizují prezidenta Florentina Péreze, středem zájmu jsou nyní hráči mladí a talentovaní, kteří mají před sebou velkou budoucnost. Ale jak říkají Italové u vaření špaget, ještě nejsou „al dente”, připraveni bez výhrad hájit barvy Bílého baletu. To znamená budoucí Zlaté míče vychovat a ne je koupit. Na jednu stranu stupeň důvěryhodnosti není tak vysoký, jako třeba u Figa, nebo Zidaneho, na tu druhou zase cena transferu nepředstavuje takové riziko v případě, že se hráč na Bernabéu nechytne.

Takže se celé madridismo, od prezidenta až po toho nejmenšího fanouška v nejzapadlejší vísce, může radovat z toho, že klub koupil Özila za necelých 15 milionů eur. Nebo že investoval do Di Maríi nějakých pětadvacet a oba dva se stali nejlepšími hráči mužstva v právě skončené sezóně a už teď se dá říci, že se během jednoho roku zhodnotili a to mají ještě několik let v bílém dresu Realu před sebou. Samozřejmě, že ne všechno je zalité sluncem. Canales a Pedro León. Odchylka od systému. Svého času se nabízela příležitost koupit je poté, co oba dva ve svých klubech zaznamenali výbornou sezónu a ve srdcích fanoušků Realu vyvolali svým příchodem velké očekávání. Nicméně tyto předpoklady nenaplnili, což nejlépe dokazuje jeden údaj: Pedro León odehrál tolik ligových minut jako odchovanec Nacho Fernández. Tristní.

Teď už asi nikdo nezjistí, jestli důvod toho, že se prozatím v Realu neprosadili je v nich samotných, neboť ze sebe nevydali všechno to, co v nich dřímá. Nebo kvůli kouči Mourinhovi, který jim neposkytl dostaečnou důvěru. Nebo jestli výkony, které předváděli v Racingu, respektive v Getafe jednoduše nestačí na úroveň Realu Madrid, či, což vypadá nejpravděpodobněji, je to směs všech těchto faktorů dohromady. Ať už je to tak, či onak a přestože Pedro León chce zůstat a Canales odejít, je nad slunce jasné, že ani jeden z nich sezónu v Realu Madrid nezačne. Což bude pro Bílý balet nejlepší.

A jestliže v současnosti pro ně v kádru není místo, měli by začít znova, od nuly. Změnit prostředí, vzpomenout si na to, jak dovedou hrát fotbal, potěšit se s míčem, znovu si to na trávníku užívat, cítit se užiteční. A samozřejmě v případě, že se vrátí do starých dobrých kolejí, povolat je zpátky do zbraně. Tudíž nejlepší variantou by bylo najít pro oba záložníky zajímavé hostování. Pokud možno v klubu, kde budou mít šanci hrát, ale zároveň aby nešlo o nějaký průměr. Aby se nevrátili tam odkud přišli. Jednoduše aby měli nějaký tlak, který bude alespoň trochu připomínat ten, který by je za rok znovu čekal a ověřit si, jestli v tomhle prostředí dokáží unést na svých bedrech všechno to, co působení v klubu nejvyššího kalibru obnáší.

Není sporu o tom, že značka „Canales” a „Pedro León” letos devalvovala. Jenže pořád by byli oba dva platnými posilami pro kterýkoliv klub ve Španělsku s vyjímkou Barcelony a samozřejmě Realu, takže by vedení merengues udělalo velkou chybu nechat je jít. Jak praví jedno přísloví, měj blízko své přátele a svoje nepřátele ještě blíže. V tomto případě Canales a Pedro León nebudou nepřátelé, spíše rivalové, soupeři. Rivalové, kteří se mohou jednou vrátit veslovat na stejné lodi, takže by nebylo příliš moudré ukázat jim zádat, když je šanci neudělat to.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace