Měl být novým Xavim, teď ale Xavi Simons Barcelonu opouští

Xavi Simons (© marca.es)

Barcelona přišla o další talent, podle mnohých o ten vůbec největší, jaký si v akademii pěstovala. Xavi Simons potvrdil odchod z klubu.

Teprve šestnáctiletý záložník byl v minulé sezóně klíčovou postavu mládežnického týmu Cadete A, kterému pomohl k titulu, a předpovídá se mu velká budoucnost. Často byl označován jako nástupce Xavi Hernándeze, v jeho stopách ale v na Camp Nou nepůjde.

"Teď mě čeká nové dobrodružství mimo Barcelonu, ale nemohu se rozloučit bez toho, abych řekl, že tento klub bude navždy mít v mém srdci zvláštní místo," uvedl Xavi Simons. Barcelona mu nabízela vylepšenou smlouvu, mocný agent Mino Raiola, jenž hráče zastupuje, však požadoval plat, na který Katalánci odmítli přistoupit. Nové angažmá zřejmě najde v PSG. Barcelonu opouští po sedmi letech.

Nizozemský mladík, syn bývalého fotbalisty Regillia Simonse, je díky svému exotickému vzhledu hvězdou sociálních sítí. Na Instagramu jej sleduje 1,5 milionu fanoušků, jako VIP host byl pozván na nedávnou Grand Prix Španělska formule 1.

Pro Barcelonu jde za poslední měsíce už o několikátého odchovance, který se rozhodl pokračovat v kariéře v jiném celku.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace