Měl jsem strach, přiznal Carvajal po problémech se srdcem

Dani Carvajal (© marca.es)

Daniel Carvajal již plně doléčil zánět osrdečníku a po dvou měsících dostal od lékařů zelenou k zápasovému zatížení. Obránce Realu Madrid přiznal, že počáteční nejistota ohledně budoucnosti byla hodně nepříjemná.

"Měl jsem strach a obavy, že to může znamenat konec kariéry. Trochu mě to vystrašilo, protože problémy se srdce je vždy potřeba brát vážně a člověka napadne, že to může být něco chronického, což by se rovnalo konci s fotbalem, jako tomu bylo u jiných hráčů. Ale doktoři mi řekli, že se nemám bát, že to je poměrně častá věc, ať jsem v klidu, beru léku a odpočívám," uvedl reprezentační pravý bek. "První tři čtyři týdny byly nejhorší, protože jsem nemohl dělat v podstatě nic. Nemohl jsem tělo jakkoliv zatěžovat, přitom ono si o to říká, zvláště u nás sportovců. Čas ubíhal velmi pomalu, nudil jsem se."

"Nyní už mám od lékařů svolení k plné zátěži, ale musel jsem hodně pracovat bez míče, abych se dostal do kondice. V tělocvičně, běh... Byla to taková minipříprava před sezónou. Naštěstí už nemám žádné potíže a věřím, že budu v pohodě."

Pětadvacetiletý hráč se mohl do sestavy Realu Madrid vrátit již v nadcházejícím derby na hřišti Atlética, Zinédine Zidane ale podle všeho dá šanci jednomu z dvojice Nacho a Achraf a Carvajalových služeb využije až v dalších střetnutích.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace