Messi: Když jsem delší dobu bez míče, ze zápasu se vytratím

Lionel Messi (© marca.es)

Lionel Messi se v rozhovoru pro TyC Sports rozpovídal o své roli na hřišti, na přetřes přišlo i srovnání fotbalu ve Španělsku a Argentině.

"Nejsem typický střelec, raději útočním ze zadních pozic, mít míč na kopačkách a tvořit hru. Také rád zakončuji a střílím branky, ale nežiji z toho. Když jsem delší dobu bez míče, ze zápasu se vytratím. Proto jsem raději ve středu dění," uvedla hvězda Barcelony.

"Už jsem se ale naučil, jak v zápase najít ten správný moment. Jsou chvíle, kdy nemusím do hry zasahovat a počkám na vhodnou chvíli, kdy je potřeba vyvinout úsilí. Lépe čtu zápasy, vím, kdy a kde zasáhnout, abych byl efektivní a rozhodující."

Dvaatřicetiletý Messi také porovnal přístup k fotbalu ve Španělsku a rodné Argentině: "Boca - River nebo derby o Rosario (Newell's - Rosario) jsou podobné zápasy jako mezi Barcelonou a Realem Madrid, ale v Argentině jsou lidé bláznivější. Pokud ve Španělsku prohrajete, nic se neděje. V Argentině ani nemůžete vyjít z domu. Lidé tam fotbal více prožívají. Bláznivý život se promítá i do fotbalu. Zažil jsem to s reprezentací, kolem hotelu bylo neustále rušno, v Copa Libertadores to musí být ještě horší. Sním o tom, že si jednou zahraji derby za Newell's. Musí to být šílené. Nevím, jestli se mi to podaří, protože neuvažuji o stěhování z Barcelony. Musím myslet na rodinu, která má před mým snem přednost. Rodina je nejdůležitější."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace