Messi má siedmu Zlatú loptu, medzi ocenenými aj Pedri

https://middleeast.in-24.com/

Lionel Messi získal svoju siedmu Zlatú loptu v kariére, Trofej Kopa pre najlepšieho hráča do 21 rokov získal Pedri a Alexia Putellas sa stala najlepšou futbalistkou sveta za tento rok.

Pre Argentínčana ide o jeho siedme víťazstvo, čo je historicky najvyšší počet. Na druhom mieste sa umiestnil poľský útočník Robert Lewandowski, ktorého viacerí favorizovali na víťazstvo. Tretí skončil aktuálny majster Európy a víťaz Ligy Majstrov Jorginho.

"Je to neuveriteľné byť tu znova. Pred dvoma rokmi som si myslel, že je to moje posledné víťazstvo a teraz tu stojím znovu. Neviem, koľko času mi zostáva, ale dúfam, že to bude ešte dlho. Chcem sa poďakovať mojim spoluhráčom z Barcelony a PSG a špeciálne z národného tímu. Veľká časť dnešného víťazstva je za to, čo sme dosiahli na Copa America, takže ďakujem spoluhráčom, toto patrí vám. Bola pre mňa veľká česť bojovať s Robertom. Vlani si bol víťaz ty a myslím si, že France Football mal dať cenu tebe,"  citoval Messiho Evening Standard.

Pedri najlepším mladíkom

Trofej Kopa pre najlepšieho hráča do 21 rokov získal španielsky záložník a hráč FC Barcelona Pedri. Ten sa už, ako osemnásťročný dokázal presadiť v kádri Kataláncov, navyše sa objavil v drese Španielska na Eure a pomohol tímu prebojovať sa až do semifinále, v ktorom nestačili na Talianov. 

"Nedávno som oslávil 19 rokov a byť tu, s tými najlepšími, je najlepší spôsob ako osláviť narodeniny. Chcem poďakovať Barcelone, kapitánom, ktorí ma podporovali, a tiež Leovi, ktorý je tu prítomný. Toto ocenenie chcem venovať mojej rodine, ktorá je vždy pri mne a podporuje ma. Chcem vyjadriť svoju podporu ostrovu La Palma, ktorý prežíva ťažké chvíle kvôli výbuchu sopky,"  povedal pri preberaní ceny Pedri.

Najlepšou futbalistkou Putellasová

Medzi ženami získala Zlatú loptu Španielka Alexia Putellasová, ktorá ako kapitánka priviedla FC Barcelona k triumfe v Lige majstrov. V hlasovaní o najlepší klub roka zvíťazila londýnska Chelsea, okrem triumfu v Lige majstrov je momentálne na čele Premier League.


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace