Messi poslal Barcelonu do čtvrtfinále Ligy mistrů

Lionel Messi (© as.com)

Barcelona dokázala v odvetě proti Arsenalu smazat jednogólové manko z Emirates Stadium a postoupila do čtvrtfinále.

V sestavě Kanonýrů nechyběl ani Robin van Persie, přestože to dlouhé dny vypadalo, že mu v tom zabrání zranění. Na hřišti nechyběl ani kapitán české reprezentace Tomáš Rosický.

Pep Guardiola nasadil očekávanou jedenáctku s Busquetsem na pozici stopera vedle Abidala a Mascheranem na jeho místě v záložní řadě.

Utkání mělo od úvodních minut předpokládaný průběhu v podobě tlaku domácích, kteří se však nemohli dostat do zakončení. Dlouho tak byl nejzajímavějším okamžikem neodpískaný pokutový kop na Lionela Messiho. S blížícím se koncem prvního poločasu začala na Nou Campu vládnout nervozita, která vyvrcholila menší potyčkou. Ta více rozhodila hosty a Messi se prodral do šance, kterou ale zakončil do náruče Almunii, jenž vystřídal zraněného Sczesznyho.

V nastaveném čase se Fàbregas chtěl blýsknout patičkou před vlastním vápnem, jenže Iniesta ji vystihl, šikovně obehrál protihráče, parádním pasem vyslal do příležitosti Messiho, který úchvatně zrežírovanou akci vyšperkoval nadhozením míče nad Almuniou a následným gólovým zakončením.

Po změně stran přišel trest, když si Busquets po rohovém kopu srazil míč do vlastní branky. V té chvíli postupoval Arsenal. S tím se Katalánci nechtěli smířit a svůj tlak zintenzivnili. To přinášelo šance, jenže Villa v několika před Almuniou neuspěl, další zhatila nepřesná finální nahrávka.

Barcelona se přesto vedení dočkala. Villa pohotovým dotykem z první uvolnil Xaviho a kapitán domácích se sám před Almuniou nemýlil. Arsenal hrál v té době oslabený o Van Persieho, který po přísné druhé žluté kartě za zakončení po odpískání zamířil předčasně do kabin.

Pep Team přetavil početní výhodu ve třetí gól, správně nařízený pokutový kop za faul na Pedra proměnil s přehledem Messi. Nejlepší hráč hostů Almunia následně vytasil několik skvělých zákroků, kterými udržel svůj tým ve hře. Bendtner měl v závěru jedinečnou možnost umlčet Nou Camp, ale špatným zpracováním si ji sám zhatil. Barcelona slaví vydřenou, ale zaslouženou výhru 3-1, která dovedla španělského mistra k postupu do čtvrtfinále, zatímco aktuálně druhý tým Premier League zakončil zápas na stadionu Barcelonou s nulou střel na kontě...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace