Messi překonal Müllerův rekord. Letos vstřelil už 86 branek

Lionel Messi (© as.com)

Lionel Messi je k nezastavení. Argentinec zařídil dvěma přesnými zásahy výhru Barcelony na hřišti Betisu a zároveň překonal rekord Gerda Müllera.

Messi nastřílel v letošním kalendářním roce už 86 soutěžních branek, čímž se dostal před Gerda Müllera, jenž v roce 1972 nasázel v dresu Bayernu Mnichov a Německa 85 gólů.

Müller potřeboval na svůj zápis 60 zápasů, o šest méně než Lionel Messi. Dvanáct gólů však zaznamenal v Ligovém poháru, který někteří statistici nepovažují za oficiální soutěž.

Messi si svých 86 branek rozdělil následovně - 56 v lize, 13 v Lize mistrů, 3 v Copě, 2 v Supercopě a 12 v národním týmu Argentiny. Díky dvěma trefám proti Betisu se navíc stal nejlepším ligovým střelcem barcelonské historie, když se se 192 góly dostal před Césara Rodrígueze.

Pětadvacetiletý rodák z Rosária má nakročeno k obhajobě Trofeo Pichichi pro nejlepšího kanonýra La Ligy. Po patnácti zápasech má na kontě 23 branek. Pokud by nastolené tempo udržel, dosáhl by na konci sezóny neskutečných 58 přesných tref. Tím by své překonal loňské 50gólové maximum.

"Rekord je hezký, protože hodně znamená, ale důležité je, že jsme vyhráli a držíme před dalšími týmy náskok. Příští rok bych rád vše zopakoval," prohlásil šťastný rekordman.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace