Messi se nezapojí do přípravy Barcelony

Lionel Messi (© marca.es)

Barcelona se vrací k tréninku, do přípravy se však nezapojí Lionel Messi.

Argentinec začátkem týdne oznámil vedení klubu, že chce odejít, a to zdarma na základě jednostranného ukončení smlouvy. Messi tvrdí, že původní termín do 10. června, do kdy tak mohl učinit, se prodloužil kvůli koronaviru, zástupci Barcelony naopak trvají na tom, že kontrakt je stále v platnosti a případný zájemce bude muset zaplatit výkupní klauzuli 700 milionů eur nebo se s vedením Kataláncl domluvit na výši přestupové částky.

Podle tisku je Messi ochoten s klubem vyjednávat, funkcionáři ale trvají na tom, že pokud ke schůzce dojde, pak jedině ohledně tématu prodloužení smlouvy. Barcelona stále věří, že dokáže svou největší hvězdu udržet.

Že jsou Messiho dny na Camp Nou sečteny, však naznačuje i fakt, že se hráč nedostavil na předsezónní testy na koronavirus a nezapojí se ani do přípravy.

Do Barcelony už údajně přiletěli zástupci Manchesteru City, nejžhavějšího kandidáta na Messiho nové působiště. Situaci 33letého fotbalisty sledují také Inter Milán, PSG, Juventus, Manchester United či Chelsea. Španělský tisk tvrdí, že v nejbližších dnech by měl veřejně promluvit a vysvětlit své rozhodnutí sám Messi.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace