Messi se venku trápí, od prosince vstřelil jediný gól

Lionel Messi (© marca.es)

Bodovou ztrátu na hřišti Celty neodvrátily ani další dvě asistence Lionela Messiho. Barcelonskému kapitánovi se na venkovních hřištích dlouhodobě nedaří střelecky a na výsledcích je to více než patrné.

Messi je nejlepší ligový střelec s 21 góly a nejlepší nahrávač s 15 asistencemi. Už ve středu si připsal 250. asistenci v barcelonském dresu a aktuálně ho jediný zásah dělí od 700. gólu kariéry. Avšak ne všechna Argentincova čísla jsou tak fantastická – venkovní bilance se dá spíše označit za alarmující.

V LaLize se mimo Camp Nou mezi střelce zapsal pouze 4krát: proti Eibaru (0:3), Levante (3:1), Atléticu (0:1) a Mallorce (0:4). Vzhledem ke skutečnosti, že poslední zmíněná trefa už nic neřešila (šlo o 4. gól utkání), Messi od 1. prosince 2019 nedal jediný důležitý venkovní gól. Pro srovnání: v sezoně 2018/19 skóroval 17krát v 9 různých venkovních zápasech a v sezoně 2017/18 13krát rovněž v 9 zápasech.

Celkově v současném ročníku 33letý útočník zasáhl do 13 venkovních zápasů, přičemž až na utkání s Granadou (2:0) odehrál pokaždé všechny minuty. Střeleckých pokusů si připsal 49, tedy průměrně 3,77 střel v každém zápase. Rekordní byl v tomto ohledu duel ve Valencii, kdy vstřelil 11krát. Na gól to nestačilo a Barcelona prohrála. Také proti mají Katalánci z dosavadních 16 venkovních zápasů na kontě jen 6 výher, ve zbytku 5krát remizovali a 5krát prohráli.

Messimu scházejí také góly proti týmům z první poloviny tabulky (podle aktuálního pořadí Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla, Getafe, Villarreal, Real Sociedad, Valencia, Athletic Bilbao a Granada). Messi proti nim nastoupil do 13 zápasů a střelecky se prosadil akorát 4krát.

Ani ve zbylých soutěžích se při absenci gólů šestinásobného držitele Zlatého míče Barceloně nedařilo. V Copa del Rey stihl Messi nastoupit venku jen jednou, protože Athletic výsledkem 1:0 Barcelonu vyřadil. V semifinále Supercopy proti Atléticu sice Messi gól vstřelil, ale ani to na výhru nestačilo. V Lize mistrů se během 3 venkovních startů trefil jednou (proti Slavii) a byly z toho dvě remízy...

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace