Messi utišil Bernabéu a přiblížil Barcelonu finále Ligy mistrů

Lionel Messi (© marca.es)

Barcelona díky dvěma brankám Lionela Messiho zdolala v prvním semifinále Ligy mistrů Real Madrid na jeho vlastním stadionu, čímž se Katalánci přiblížili finále.

José Mourinho sice obdržel při slovní přestřelce od Guardioly pomyslnou trofej za vítězství v Lize mistrů při tiskových konferencích, na skutečnou ušatou stříbrnou krasavici, která by byla v síni slávy Realu Madrid už desátou, si ale bude muset s největší pravděpodobností počkat.

Utkání na Bernabéu začalo ve stejném duchu jako ty dvě předchozí mezi Realem Madrid a Barcelonou. Pep Team držel míč, Bílý balet čekal na brejky, na rozdíl od finále Copy ve většině případů marně, snad pouze Marcelo se občas pokusil o útočný výpad.

Nejblíže gólu byl v desáté minutě Villa, jehož pokus proletěl těsně vedle. V závěru poločasu byly opět k vidění teatrální pády na jedné i druhé straně, strkanice, dohady. To vyvrcholilo potyčkou při odchodu do kabin, při které byl za úder do Arbeloy vyloučen náhradní brankář Barcelony Pinto. Ještě předtím musel proti Cristianovi vytáhnout dobrý zákrok Valdés, abychom vzpomenuli i to málo z fotbalovosti.

Do druhého poločasu vystřídal nevýrazného Özila Adebayor, což hru Blancos o něco zlepšilo. Víctor Valdés přesto mohl být celkem v klidu. Zlom nastal v 60. minutě, kdy Pepe ostrým šlapákem seznámil s dlouhým trávníkem na Bernabéu Dani Alvese, za což byl vyloučen. Z pohledu hostů oprávněně, domácím se červená karta zdála jako příliš tvrdý trest. Pravda je někde uprostřed.

Skvělý zákrok Casillase proti Villovi a dorážka Pedra mimo byly pouze předzvěstí blízké budoucnosti. Čtvrthodiny před koncem ztratil Marcelo stabilitu, čehož využil Afellay k uvolnění se, stříleným centrem našel Messiho, jenž poprvé rozvlnil síť.

Zajistit svému týmu výhru v semifinále Ligy mistrů na Bernabéu, to by pro řadu fotbalistů bylo maximum. Ne pro Messiho. Argentinský génius si vzal ještě jednou slovo, parádním sólem udělal z jednoho, dvou, tří... hodně hráčů Realu Madrid kuželky a přesně zakončil.

Ve fotbale je možné všechno, za současného rozložení sil to ale vypadá, že Barcelona je jednou nohou ve finále, kde na vítěze 180minutového El Clásica čeká lepší z dvojice Schalke - Manchester United.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace