Messi: V Barceloně ani reprezentaci nerozhoduji

Lionel Messi s manželkou (© sport.es)

Lionel Messi poskytl katalánskému listu Sport obsáhlý rozhovor, ve kterém mimo jiné zareagoval na spekulace, že má v Barceloně a argentinské reprezentaci rozhodující slovo.

Média často spekulují, že Messi mluví do angažování posil i trenérů, po neúspěšné snaze Barcelony získat zpět Neymara z PSG hvězdný útočník ujistil, že tomu tak není.

"Nevím, jestli Barcelona udělala vše pro to, aby Neymara přivedla, jestli ho klub opravdu chtěl. Vím, že Neymar měl o přestup velký zájem. Ale chápu, že jednat s PSG je velmi obtížné," uvedl Messi. "Ukázalo se, že v Barceloně nerozhoduji. Není to poprvé, co se něco takového psalo, už jsem si na to zvykl. To samé se říkalo i o argentinské reprezentaci, že vybírám hráče a trenéry nebo že to dělá můj táta. Neřeším to. Jsem jen jedním z hráčů. Vím, jak to ve skutečnosti je, jaká je má funkce. Jediné, co chci, je vyhrávat. Znovu vyhrát Ligu mistrů, toho chci dosáhnout. Pomoci týmu tak, jak umím - hraním fotbalu."

Dvaatřicetiletý Messi se z Barcelony nechystá, přestože vyšlo najevo, že má možnost po každé sezóně jednostranně ukončit smlouvu: "Tady jsem doma a nechci odejít. Chci klubu pomoci k dalším úspěchům. Ta klauzule nebo peníze pro mě nic neznamenají. Důležité jsou jiné věci."

Hvězdné číslo deset promluvilo také o důležitosti rodiny - manželky Antonelly a synů: "Antonella pro mě znamená vše, je skvělá. Vždy mě podrží, zejména v těžkých chvílích. Je to člověk, který snad nemá špatné dny. Vždy je dobře naladěná. Kluci zápasy hodně prožívají, hlavně Thiago. Už začínají chápat, co je to prohra a co znamená pro mě a tým. Jsou soutěživí, neradi prohrávají."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace